ua en ru

ВАТ "Турбоатом" підписало контракти на модернізацію гідротурбін ГЕС Дніпровського каскаду

ВАТ "Турбоатом" і ВАТ "Укргідроенерго" підписали контракти на виготовлення і постачання трьох гідротурбін для гідроелектростанцій Дніпровського каскаду, повідомляє прес-служба ВАТ "Турбоатом".

Згідно контрактним домовленостям "Турбоатом" виробить реконструкцію існуючого турбинного обладнання на Київській ГЕС (ст. № 18) і Канівською ГЕС (ст. № 6, 8).
Підприємство виготовить і поставить нові поворотно-лопатеві робочі колеса. Планується заміна лопатевої системи робочого колеса і розробка конструкції робочого колеса діаметром 6 м з розвантаженою від високого тиску внутрішньою порожниною корпусу з 4 Мпа до 0,1 Мпа, установка нових лопаток направляючого апарату з покращеним профілем, нових підшипників цапф лопаток з сучасним композиційним покриттям.
В результаті модернізації одинична потужність гідротурбін Київської ГЕС зросте з 19,2 до 21 МВт, Канівської, - з 19,2 до 23 МВт. Також збільшиться термін служби гідротурбін до 30-40 років, зростуть показники надійності, ефективності і екологічної безпеки.
Терміни постачань устаткування для Київської ГЕС - серпень 2011 р., для Канівської ГЕС - червень і жовтень 2011 р.
На Київській ГЕС це остання 20-я турбіна, яку модернізує завод, на Канівській ГЕС це 11-я і 12-я турбіни з 24-х.