ua en ru

В ОАЕ побудують першу лінію Hyperloop до 2020 року

В ОАЕ побудують першу лінію Hyperloop до 2020 року Ілюстративне фото: Hyperloop (Hyperloop TT)

Надшвидкісні вакуумні поїзди будуть готові до Expo 2020 в ОАЕ

Компанія Hyperloop Transportation Technologies (Hyperloop TT), яка розробляє надшвидкий транспорт нового покоління, побудує першу трасу в Абу-Дабі, з метою її експлуатації в 2020 року. Про це заявили на сайті компанії, передає СNBC .

Компанія підписала угоду з Aldar Properties PJSC, розробником гоночної траси Формули-1, для будівництва Hyperloop-системи.

Система буде розташована поруч з місцем проведення виставки Expo 2020 і з'єднає її з міжнародним аеропортом Аль Мактум, на кордоні Абу-Дабі і Дубайських еміратів.

"Ця угода створює основу для першої комерційної системи Hyperloop в світі тут, в Еміратах, з метою підключення Абу-Дабі до Аль-Айн, Дубай і Ер-Ріяд, Саудівська Аравія" - заявив в прес-релізі голова Hyperloop TT Бібоп Греста.

Hyperloop TT планує будівництво 10-кілометрової лінії в декілька етапів.

"Ми сподіваємося, що перша секція буде працювати вчасно на Expo 2020", - заявили в компанії.

Expo 2020 - великий фестиваль, який проводиться в Дубаї, очікується, що він приверне мільйони відвідувачів в період свого відкриття з 20 жовтня 2020 року. Він триватиме до 10 квітня 2021 року.

Система Hyperloop - вакуумних надшвидкісних поїздів, була придумана в 2013 році Ілоном Маском. Потяги створені для переміщення твердих вантажів і людей на швидкості до 1220 км/ч.

Проект з моменту створення поширювався під вільною ліцензією, що означає, що будь-які компанії можуть безкоштовно використовувати напрацювання для реалізації своїх приватних проектів.

"Hyperloop TT працює з низкою урядів, щоб спробувати реалізувати свої технології. Але досі проводилися лише дослідження техніко-економічних обґрунтувань, для вивчення того, чи є система Hyperloop економічно життєздатною в деяких країнах. Анонс проекту в Абу-Дабі, мабуть, є першим реальним результатом цих досліджень", - пише видання.

Компанія також працює над створенням пасажирської капсули, яка, за планами, буде готова до середини року.

В ОАЕ побудують першу лінію Hyperloop до 2020 рокуВ ОАЕ побудують першу лінію Hyperloop до 2020 рокуВ ОАЕ побудують першу лінію Hyperloop до 2020 рокуВ ОАЕ побудують першу лінію Hyperloop до 2020 рокуВ ОАЕ побудують першу лінію Hyperloop до 2020 рокуВ ОАЕ побудують першу лінію Hyperloop до 2020 рокуВ ОАЕ побудують першу лінію Hyperloop до 2020 року
Нагадаємо, в ЄС заборонили користуватися WhatsApp жителям молодше 16 років.