ua en ru

В ЄС заборонили користуватися WhatsApp жителям молодше 16 років

В ЄС заборонили користуватися WhatsApp жителям молодше 16 років Ілюстративне фото: WhatsApp

Також зміни в політиці надання послуг відбулися і в Facebook

Месенджер WhatsApp, що належить соціальній мережі Facebook, заборонив використання програми жителям Європейського союзу молодше 16 років. Про це передає DW.

"Євросоюз оновлює законодавство в сфері приватності з вимогою більшої прозорості про те, як інформація про людину використовується онлайн", - йдеться в заяві компанії.

В WhatsApp не сказали, як будуть відбуватися перевірки віку користувача.

Подібні зміни також відбулися і в політиці Facebook.

"Користувачів Facebook у віці від 13 до 15 років, які проживають в країнах Євросоюзу, соцмережа попросить зазначити батьків або опікунів, які можуть дати згоду на обробку персональних даних", - пише видання.

Зміни в політиці користування пов'язані з підготовкою до вступу в силу нового законодавства ЄС про захист особистих даних у інтернеті, запланованому на наступний місяць.

"Загальний регламент щодо захисту даних (General Data Protection Regulation, GDPR) прийняли в Європарламенті в квітні 2016 року. Він повинен посилити і стандартизувати захист персональних даних у країнах ЄС. Серед іншого, мова йде про те, що користувач отримує право контролювати інформацію, що про нього збирається. Невиконання вимог GDPR передбачає покарання у вигляді великих штрафів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, соцмережа Instagram дозволила скачувати всі дані з облікових записів.