ua en ru

ОАЕ підтримали вихід США з ядерної угоди з Іраном

ОАЕ підтримали вихід США з ядерної угоди з Іраном Фото: ілюстративне фото (nce.gov.ae)

В ОАЕ вважають, що ядерна угода не гарантувала відмову Тегерана від ядерної зброї

Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) вітають рішення президента США Дональда Трампа про вихід країни з ядерної угоди з Іраном. Про це повідомляє агентство Wam з посиланням на Міністерство закордонних справ ОАЕ.

Зокрема, МЗС ОАЕ підкреслює, що ядерна угода з Іраном не гарантувала стримування Тегерана від використання ядерної зброї у майбутньому. Крім того, ОАЕ звернулися з закликом до інших арабських країн підтримати позицію американського лідера по створенню вільної від ядерної зброї та іншої зброї масового ураження зони на Близькому Сході.

Нагадаємо, напередодні Трамп оголосив про вихід з ядерної угоди з Іраном. Країни Європейського союзу і ООН вже засудили рішення США.

"Франція, Німеччина, Великобританія жалкують про рішення покинути США угоду щодо ядерної програми Ірану", - заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Крім того, глава зовнішньополітичної служби ЄС Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз не буде слідом за США виходити з угоди з Іраном, а, навпаки, збирається закликати сторони до виконання зобов'язань за договором.