ua en ru

О.Ткаченко: В Україні незабаром може з'явитися ф'ючерс на золото, а також валютні ф'ючерси

"Українська Біржа" погодила здержрегулятором питання введення ф'ючерсу на золото. Про це в ході прес-конференції заявив голова правління "Української Біржі" Олег Ткаченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він не виключив, що Національний банк України найближчим часом може затвердити відповідну специфікацію. "Я сподіваюся, що найближчим часом ми отримаємо затверджену Нацбанком специфікацію. З комісією (Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку), з нашим регулятором, в принципі, питань вже в цьому плані немає. Ми певне схвалення вже дістали, але є бюрократична процедура, яку потрібно пройти до кінця", - відзначив О.Ткаченко.

Коментуючи можливість введення валютного ф'ючерсу, О.Ткаченко не виключив, що такий інструмент з'явиться вже в поточному році. "Інвесторам вже достатньо цікава Україна, але приходити сюди дуже складно через валютне регулювання. Звичайно ж, без інструментів хеджування валютних ризиків, заходити в нашу країну достатньо складно і ризиковано. Тому, звичайно ж, дуже хотілося б, щоб з'явилася можливість запустити валютні ф'ючерси. Технологічно ми до цього готові, і я дуже сподіваюся, що цього року буде прорив в цьому напрямі. Я упевнений, що інвестиційна привабливість нашої країни без валютного хеджування, в принципі, не відповідає тому, що ми заявляємо, і тому, що ми чекаємо", - додав він.