ua en ru

О.Мазурчак: КМДА в 2011 р. планує встановити близько 1 тис. будинкових лічильників на тепло

Київська міська держана адміністрація (КМДА) протягом 2011 р. планує встановити близько 1 тис. будинкових лічильників на тепло. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні забезпеченість лічильниками у нас на рівні 25% у місті. Це дуже низький показник, і відповідно зробити інших 7,5 тис. лічильників одночасно, за один рік - це неможливо, але для того, щоб зробити більше, ми будемо починати робити цього року програму "50 на 50". Якщо будинок збирає 50% вартості установки лічильника, то 50% дає місто. Таким чином, це дасть можливість встановити мінімум у 2 рази більше лічильників, ніж ми плануємо. Ми розраховуємо, що цього року ми повинні встановити близько тисячі лічильників тепла будинкових, і 1,5 тис. на воду", - зазначив О.Мазурчак.
На його думку, відповідні будинкові лічильники зможуть окупитися за один опалювальний сезон, даючи змогу економити близько 30% коштів.
"Люди платитимуть тільки в сезон і по факту, якщо буде недогрів, то люди платити взагалі не будуть, бо лічильник фіксує як кількість тепла, так і температуру і кількість води, яка проходить по трубах", - зазначив О.Мазурчак.
Він додав, що КМДА започаткувала програму по встановленню квартирних водолічильників за лізинговою схемою, коли заклечається трьохсторонній договір між громадянином, ЖЕКом та організацією, яка поставляє лічильники. Протягом року відбувається повний розрахунок.