ua en ru

Нинішні дії Росії становлять загрозу для всієї Європи, - МЗС Канади

Нинішні дії Росії становлять загрозу для всієї Європи, - МЗС Канади Фото: міністр закордонних справ Канади Марк Гарно (flickr.com/internationaltransportforum)
Автор: РБК-Украина

Міністр закордонних справ Канади Марк Гарно заявив, що Канада з великим занепокоєнням ставиться до посиленої військової присутності РФ на кордоні з Україною. Також він вважає, що нинішні дії РФ становлять загрозу для всієї Європи.

Про це він заявив під час телефонної розмови з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає прес-служба МЗС України.

В ході бесіди міністри приділили особливу увагу ескалації Росією ситуації з безпеки поблизу українського кордону та на тимчасово окупованих територіях України.

Зокрема, Кулеба розповів про актуальну ситуацію в зоні російсько-українського збройного конфлікту.

Глава МЗС України також зазначив про протиправні дії Росії в Азово-Чорноморській акваторії, мілітаризацію тимчасово окупованого Криму, Чорного та Азовського морів.

Міністр закордонних справ Канади, в свою чергу, виважену позицію України в ситуації, що склалася. Він також підтвердив незмінну підтримку Канадою суверенітету і територіальної цілісності України та її євроатлантичних прагнень.