ua en ru

Нинішнє припинення вогню в Сирії має найкращі перспективи, - ООН

Нинішнє припинення вогню в Сирії має найкращі перспективи, - ООН Фото: Стаффан де Містура сподівається у тривалості перемир'я в Сирії

На те, що режим тиші й надалі діятиме, є більше шансів

Нинішній режим припинення вогню в Сирії має більше шансів на успіх, ніж усі попередні. Так вважає спеціальний представник генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй щодо Сирії Стаффан де Містура, передає DW.

Зазначено, що 19 лютого він заявив у виступі на Мюнхенській конференції з безпеки, що припинення вогню, яке розпочалося в грудні, краще дотримуються. На те, що "режим тиші" й надалі діятиме, є більше шансів, адже, на думку представника ООН, і Росія, і Туреччина "мають свої сили на місці".

При цьому він закинув адміністрації президента США Дональда Трампа недостатню участь у розв'язанні сирійського конфлікту.

"Де США у цьому всьому? Я не можу вам сказати, бо не знаю", - констатував де Містура.

Він також прокоментував мирні переговори в Женеві, які мають поновитися 23 лютого, а також перемовини щодо врегулювання сирійського конфлікту, які проходять у столиці Казахстану.

"Астана - єдине місце для припинення боїв, Женева - щоб побачити, чи є можливість для політичної дискусії. Ми маємо прагнути дати імпульс. Навіть припинення вогню не може протриматися дуже довго, якщо нема політичного (рішення)", - наголосив де Містура.

Нагадаємо, раніше Туреччина запропонувала США розмістити в Сирії контингент військ спеціального призначення для підтримки місцевих сил безпеки.