ua en ru

Нуланд 15 травня відвідає Україну

Нуланд 15 травня відвідає Україну Фото: заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд

Вона проведе зустрічі з першими особами держави

Заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд 15 травня 2015 р. відвідає Україну. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Так, згідно анонсу на сайті парламенту, по прибуттю Нуланд проведе зустріч зі спікером Ради Володимиром Гройсманом. Зустріч відбудеться у Залі протокольних зустрічей на вул. Грушевського, 5 у Києві.

Крім того, за даними ЗМІ, в Києві Нуланд проведе зустрічі з Президентом України Петром Порошенком прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Зазначимо, що Вікторія Нуланд підтримує Україну в протистоянні з РФ і не раз звинувачувала російські влади в розпалюванні конфлікту на Донбасі. У березні заступник держсекретаря виступаючи в Конгресі заявила, що на сході України знаходяться "тисячі і тисячі російських військових. "У російських військових є своя надійна командна структура в східній Україні ... вони фінансують цю війну, вони розпалюють її, а також керують і контролюють", - сказала Нуланд. Також вона заявляла про постачання російських озброєнь на Донбас. "Ми можемо підтвердити факт нових поставок російських танків, бойових машин, важкої артилерії та ракетних установок через кордон з бойовиками в східній Україні", - зазначила Нуланд.

Нагадаємо, цього тижня Україну відвідають військові делегації США і Великобританії.