ua en ru

Янукович очолив рейтинг корупціонерів світу

Янукович очолив рейтинг корупціонерів світу Фото: Віктор Янукович
Автор: РБК-Украина

Голосування в рамках кампанії Unmask the corrupt від Transparency International триватиме до 10 лютого

Колишній президент України Віктор Янукович за станом на 13 січня 2016 року очолив рейтинг найбільш корумпованих осіб у світі за версією організації Transparency International в рамках кампанії Unmask the corrupt.

"За 2 місяці голосування за найбільш кричущі випадки елітарної корупції більш ніж 11300 чоловік віддали свій голос на сайті www.unmaskthecorrupt.org за те, щоб корупційну справу екс-президента України Віктора Януковича розслідували кращі сищики світу. Він опинився на першому місці, залишивши позаду себе державну компанію Бразилії "Петробрас" з 11178 голосами і сенатора Домініканської республіки Фелікса Баутисту з 9584 голосами", - наголошується в повідомленні організації.

Корумпованість чиновників даного рейтингу визначають користувачі шляхом голосування. Голосування відбувається в режимі "онлайн", і триватиме до 10 лютого. Усього в рейтингу представлено 15 осіб і компаній, які так чи інакше зіпсували свою репутацію гучними корупційними скандалами. Вже проголосували за своїх "кандидатів" понад 18,5 мільйонів людей зі всього світу.

Нагадаємо, 15 грудня 2015 найбільший в історії архів родини колишнього президента Віктора Януковича був виявлений силовиками під час спецоперації.

"Національна поліція України, разом з ГФС і Генпрокуратури провели спецоперацію... у нашому розпорядженні опинилася значна частина особистого архіву "сім'ї" Януковича з особистими документами екс-президента, його фінансових операцій, печатки та документи більш ніж 300 офшорних компаній, документи розрахунків від Танталіту до МАКО і банків Януковича, оригінали документів на власність від Міжгір'я до Хонки.. від Гонкога до Швейцарії.. Схеми виведення коштів", - написав глава МВС Арсен Аваков у своєму Facebook.