ua en ru

Янукович поскаржився на Луценка в поліцію Києва

Янукович поскаржився на Луценка в поліцію Києва Фото: Віктор Янукович

Янукович звинуватив Луценка у "грубому порушенні правил прокурорської етики"

Екс-президент України Віктор Янукович поскаржився в поліцію Києва на Генерального прокурора України Юрія Луценка, звинувативши його в адміністративному правопорушенні, йдеться в заяві, переданій "Інтерфаксу" адвокатом Януковича Віталієм Сердюком.

Так, у заяві, Янукович стверджує, що Луценко на брифінгу 18 серпня 2016 року вчинив адміністративне правопорушення, передбачене статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії).


Крім того, повідомляється, що Янукович звинуватив Луценка у "грубому порушенні правил прокурорської етики" і публічних висловлюваннях, які порушують принцип презумпції невинності. Янукович звернувся з відповідною заявою до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Також, адвокат Януковича направив самому Луценку вимогу забезпечити прозорий та об'єктивний розгляд цього звернення.

Як наголошується, Луценко назвав Януковича "слабаком, зрадником держави, який узурпував владу, розікрав країну, знищив Збройні сили і сили безпеки України", а також заявив, що він, утікши в РФ "закликав до збройної агресії проти України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв екс-президенту Віктору Януковичу справедливий суд після повернення останнього в Україну.