ua en ru

Новий власник Volvo має намір налагодити їх виробництво в Китаї

Новий власник бренду Volvo, китайська Zhejiang Geely Holding Group має намір налагодити виробництво знаменитих шведських автомобілів у себе на батьківщині, повідомили сьогодні представники компанії. У планах заповзятливих китайців будівництво трьох заводів загальною потужністю 300 тис. автомобілів в рік, передає РБК з посиланням на Reuters.

Поки проект не отримав згоди ради директорів Volvo і уряди Китаю. Втім, голова і засновник Zhejiang Geely Лі Шифу також заявив, що поки не поспішає з остаточним рішенням про заводи Volvo в Китаї.
"Це вимагає часу. Може зайняти роки", - сказав він, відповідаючи на питання про терміни будівництва.
Geely планує повернути шведський бренд до життя, провівши крупні інвестиції і майже подвоївши виробничі потужності, щоб скористатися зростанням величезного китайського авторинку.
Операція з покупки Volvo Cars у американської Ford Motor була поміщена 28 березня 2010 р. і остаточно завершена в серпні. Сама покупка шведського автовиробника обійшлася Geely в 1,8 млрд дол., ще 900 млн дол. компанія планує витратити на розвиток бізнесу Volvo і його повернення до прибутковості. Таким чином, загальна сума вкладень Geely складе 2,7 млрд дол.
Раніше китайська компанія підкреслювала, що не збирається впроваджувати свою корпоративну культуру в Volvo Cars, а дозволить шведському автовиробникові продемонструвати свої сильні сторони. "Geely - це Geely, а Volvo - це Volvo. Geely не вироблятиме Volvo, так само як і Volvo не вироблятиме Geely", - заявили представники китайської компанії.