ua en ru

Новий Митний кодекс може набути чинності вже через три місяці, - Бондар

Новий Митний кодекс може набути чинності вже через три місяці. Про це РБК-Україна заявив під час прес-конференції директор організаційно-розпорядчого департаменту, член колегії Державної митної служби Віктор Бондар.
"Ми очікуємо, що в найближчий місяць, коли парламент почне працювати, він прийме Митний кодекс в остаточній редакції з урахуванням поправок Президента. Далі вже буде... дата набрання Кодексом чинності... Введення Кодексу в дію - це досить складний механізм. Ще під Кодекс потрібно прийняти десятки нормативних актів рівня Кабміну, які змінять та спростять порядок оформлення, приведуть його у відповідність з європейськими нормативами... За найближчі 3-6 місяців... ми повинні будемо все привести в порядок. Ми очікуємо, що він вступить в дію через три місяці, максимум - з 1 січня 2013 року ", - зазначив Бондар.
Нагадаємо, 11 січня 2012 р. Президент України Віктор Янукович ветував закон про Митний кодекс, прийнятий 3 листопада 2011 р., вніс свої пропозиції до закону, а також запропонував відстрочити дату набрання Кодексом чинності до 1 січня 2013 р.