ua en ru

Новий Президент Ірану заявив, що країна не збирається відмовлятися від збагачення урану

Обраний минулого тижня Президент Ірану Хасан Рухані (на фото), який вступить на посаду в серпні ц.р., заявив, що Ісламська Республіка не збирається відмовлятися від збагачення урану, передає CNN.

Разом з тим Рухані зазначив, що Тегеран готовий до більшої відкритості в питаннях реалізації ядерної програми і прагне до активізації діалогу з шісткою переговірників.

Новий лідер країни також озвучив свою позицію щодо сирійського питання: на його думку, Президент Сирії Башар Асад повинен знаходитися у владі аж до виборів у 2014 р. Додамо, що в неділю в ЗМІ з'явилася інформація, згідно з якою Іран має намір направити на допомогу Асаду 4 тис. бійців з Корпусу вартових Ісламської революції.

Говорячи про внутрішню політику Рухані зазначив, що не має наміру домагатися радикальних змін всередині країни. "Уряд буде проводити помірну політику в країні... Наша політика буде ґрунтуватися на помірності і мудрості, на спільному прийнятті рішень", - сказав Рухані.

Крім того, новообраний Президент зазначив, що вважає минулі вибори в Ірані "початком нової ери".

Про перемогу Рухані на виборах Президента Ірану з великим відривом від суперників стало відомо в суботу. Новий глава Ісламської Республіки, який в середині 2000-х рр. був парламентером з ядерного питання, має репутацію прихильника реформ. Однак прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що з приводу нового Президента Ірану не варто плекати ілюзій.

Читайте також: Хассан Рухані обраний Президентом Ірану