ua en ru

Новий курс Тимошенко націлений на захист фермерів, - нардеп

Новий курс Тимошенко націлений на захист фермерів, - нардеп Фото: Вадим Івченко (facebook com vadym ivchenko)

Новий курс забезпечить чесну конкуренцію в АПК замість монополії, переконані у "Батьківщині"

Запровадження нового курсу, запропонованого лідером "Батьківщини" та кандидатом у президенти Юлією Тимошенко, змінить ситуацію в аграрному секторі. Про це під час регіональних зборів фермерів в Одесі заявив народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко, передає прес-служба політичної сили.

Івченко переконаний, що завдяки новому курсу "монополії замінить чесна конкуренція, земля даватиметься тим, хто на ній працюватиме, запрацюють інвестиційні проекти, буде підтримка малим формам господарства, доступні дотації і бюджетні програми підтримки" тощо.

На думку нардепа, наразі влада "керується інтересами олігархів", а в аграрній сфері саме вони отримують левову частку дотацій та відшкодувань. Натомість дрібним і середнім фермерам залишили мізер від державної допомоги, але і його аграрії не мають можливості отримати, додав він.

"Жадібність влади до контролю фінансових потоків не дає їм можливості зробити демократичні, автоматичні процедури підтримки аграріїв грошима, які з року в рік закладаються у бюджеті. Аграрії, зіткнувшись з бюрократичною волокитою, просто не зв’язуються з цією державною підтримкою. Якщо не використані кошти не потраплять в український АПК і наприкінці року знову повернуться до бюджету – це буде величезний провал в роботі нинішньої команди!", – переконаний Івченко.

Ще одна велика проблема для фермерів, на думку нардепа, полягає в тому, що "влада залишає їх без елементарного захисту: рейдери захоплюють господарства, відбирають врожаї, катують та вбивають".

Нагадаємо, у липні Верховна рада підтримала у другому читанні законопроект №6049-д "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо вирішення питання колективної власності на землю, вдосконалення правил землекористування в масивах земель сільськогосподарського призначення, унеможливлення рейдерства і стимулювання зрошення в Україні".