ua en ru

Новий кодекс роботи валютного ринку вступить в силу навесні 2017 р

Новий кодекс роботи валютного ринку вступить в силу навесні 2017 р Фото: Над створенням кодексу працює "Банк міжнародних розрахунків"

"Банк міжнародних розрахунків" створює документ щоб відновити довіру до ринку

Перший глобальний кодекс, регулюючий постраждалий від скандалів валютний ринок, почне роботу в травні 2017 р., передає Reuters з посиланням на заяву представників центробанків.

Банк міжнародних розрахунків (БМР) створює цей кодекс з тим, щоб запобігти порушення на валютному ринку і відновити довіру до його чесної роботи. За результатами розслідувань дій великих банків, за останні 3 роки десятки трейдерів були усунені або звільнені, а банки заплатили мільярдні штрафи, пише видання.

На сьогодні діє шість кодексів, які будуть скасовані, як тільки новий глобальний кодекс набере чинності. Його дія буде поширюватися не тільки на трейдерів, але також на керуючих активами і торгові платформи.

"Ми намагаємося не винайти колесо в цьому кодексі, а спиратися на те, що в ньому є. Очевидно, що потрібно серйозне відновлення довіри до того, як діє ринок", - цитуються слова голови комітету БМР, Гай Дебелл.

Виконання нового кодексу буде залежати від урядів кожної окремої країни, так як документ, не обов'язковий статус. В документ будуть вноситися доповнення в залежності від регіональних особливостей ринків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, у справі про відмивання грошей в РФ величезний штраф загрожував Deutsche Bank.