ua en ru

Новий датський закон може заблокувати Північний потік-2, - EUobserver

Новий датський закон може заблокувати Північний потік-2, - EUobserver Фото: Данія може заблокувати "Північний потік-2" (uk.wikipedia.org)

Парламент Данії включив законопроект у свій порядок денний на 12 жовтня

Парламент Данії 12 жовтня має намір обговорити запропонований урядом законопроект, який може заблокувати будівництво газопроводу "Північний потік-2" на території країни. Про це повідомляє EUobserver.

Згідно проектної документації "Північного потоку-2", він частково буде проходити по територіальних водах королівства, тому заблокувати його будівництво за законодавством Данії можна тільки з міркувань екологічної безпеки.

Закон може вступити в силу у січні 2018 року, але залишається невизначеним, чи буде це досить швидко, щоб заблокувати очікувану заявку будівельників російського газопроводу.

Нагадаємо, уряд Данії підготував і направив на обговорення проект закону, який може заборонити будівництво газопроводу "Північний потік-2" через територіальні води Данії.

Документ розроблений з зовнішньополітичних міркувань та міркувань безпеки. Уряд Данії пропонує внести зміни в закон про континентальний шельф.