ua en ru

Новим головою ВРЮ стане В.Колесніченко, - джерело в парламенті.

Новим головою Вищої ради юстиції (ВРЮ) стане суддя Володимир Миколайович Колесніченко. Про це РБК-Україна повідомило джерело в парламентському комітеті з питань правосуддя.

У свою чергу, член ВРЮ, голова парламентського комітету з питань правосуддя нардеп від Партії регіонів Сергій Ківалов підтвердив, що "найближчого понеділка (15 березня) о 12 годині ми розглянемо питання обрання керівництва Вищої ради юстиції".

"Сьогодні немає ані голови, ані заступників ВРЮ. Наскільки мені відомо, сьогодні на посаду голови претендують Лідія Павлівна (Ізовітова), яка була, і вона хоче обиратися на наступні три роки, це суддя Колесніченко і, наскільки мені відомо, Степан Гавриш", - сказав С.Ківалов.

При цьому він відзначив, що комітет може тільки не допустити до присяги члена ВРЮ. "Це наша компетенція", - сказав він.

Нагадаємо, термін повноважень нинішньої голови ВРЮ - Лідії Ізовітової, призначеної 28 березня 2007 р., - спливає в березні 2010 р. Згідно зі ст. 20 закону України "Про Вищу раду юстиції України" "голова ВРЮ обирається з членів ВРЮ на три роки, без права переобрання, на першому засіданні ВРЮ таємним голосуванням".

Нагадаємо, В.Колесніченко в 2005-2007 рр. був суддею, а потім головою Печерського райсуду м. Києва. У травні 2007 р. його було вибрано секретарем секції ВРЮ з питань підготовки подань для призначення суддів вперше і звільнення їх з посад.