ua en ru

Новим керівником "Укргазбанку" може стати Кирило Шевченко

Новим керівником державного "Укргазбанку" може стати Кирило Шевченко, а новою функцією - проведення санації великих проблемних банків, наприклад ВіЕйБі Банку. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

Нагадаємо, в п'ятницю був звільнений голова правління "Укргазбанку" Сергій Мамедов - таке рішення 26 грудня прийняла спостережна рада банку.

Виконуючим обов'язки голови правління Укргазбанку призначений перший заступник голови правління Кирило Шевченко, на вакансію оголошено конкурс. Такі норми містилися у наказі Мінфіну № 1217 від 22 грудня "Про затвердження завдання на голосування представникам держави на засіданні наглядової ради ПАТ "Укргазбанк".

Особи, наближені до банку, вважають, що головою правління, найімовірніше, стане Кирило Шевченко. У жовтні він прийшов у банк, зайнявши місце Станіслава Шлапака. Учасники ринку знають Шевченка як колишнього главу Державної іпотечної установи та екс-співвласника "Терра Банку". Подальша стратегія розвитку установи, швидше за все, буде формуватися не новим топ-менеджером, а урядом.