ua en ru

Новим прем'єр-міністром Сомалі призначений Абдівелі Мухаммед Алі

Новим прем'єр-міністром Сомалі призначений Абдівелі Мухаммед Алі. Таке рішення сьогодні прийняв президент країни Шейх Шаріф Шейх Ахмед, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Раніше Алі займав пост міністра планування та міжнародного співробітництва. Раніше він отримав дві вчені ступені в американських університетах Гарвард і Вандербілт (в області громадського управління і економіки відповідно), після чогось викладав економіку в Ніагарському університеті у Нью-Йорку.

На думку президента Сомалі, адміністрація Алі допоможе країні зміцнити своє становище у світовому співтоваристві. Глава держави також висловив сподівання, що новому прем'єр-міністру вдасться налагодити відносини між законодавчою і виконавчою владою всередині країни.

Сам Алі пообіцяв викоренити корупцію та покращити стан збройних сил країни, назвавши ці цілі своїми основними пріоритетами.

Нагадаємо, попередній глава уряду Сомалі Мохамед Абдуллахі Мохамед подав у відставку 19 червня ц.р. відповідно до договору з ООН. Ця угода передбачала відставку прем'єра протягом місяця і подальше формування нового офіційного уряду. Мохамед провів на посту глави кабінету міністрів Сомалі шість місяців.