ua en ru

Новим послом Польщі в Україні став Марцін Войцеховський

Новим послом Польщі в Україні став Марцін Войцеховський Фото: Гжегож Схетина та Марцін Войцеховський

Польський журналіст, екс-спікер МЗС став послом Польщі в Україні

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина від імені Президента країни Анджея Дуди оголосив новим надзвичайним і повноважним послом Польської Республіки в Україні екс-спікера Міністерства закордонних справ Польщі Марціна Войцеховського. Про це повідомляє прес-служба МЗС Польщі.

"Польсько-українські відносини зараз краще, ніж коли-небудь, але це не означає, що ви не повинні працювати над ними. Я бажаю вам успіху в цій нелегкій і відповідальній справі", - сказав міністр.

Як повідомляється, Войцеховський в 1998-2012 рр. працював журналістом газети "Gazeta Wyborcza", що спеціалізується на питаннях Східної Європи та міжнародних справах. З 1999 р. по 2003 р. був кореспондентом "Gazeta Wyborcza" в Україні, в 2003-2005 рр. і в 2010 році - в Росії. З 2012 по 2013 рік обіймав посаду віце-президент Фонду міжнародної солідарності. З вересня 2013 р. був спікером Міністерства закордонних справ Польщі.

Войцеховський - випускник Інституту польської культури Варшавського університету та журналістики Київського національного університету. Автор документальних фільмів та публікацій про Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидатом на посаду посла Польської Республіки в Києві є нинішній спікер Міністерства закордонних справ Польщі Марцін Войцеховський.