ua en ru

Новим главою МЗС Німеччини може стати Гайко Маас

Новим главою МЗС Німеччини може стати Гайко Маас Фото: Гайко Маас (facebook.com-heiko.maas.98)

Він має замінити на цій посаді чинного міністра Зіґмара Ґабріеля

Посада міністра закордонних справ Німеччини у новому уряді має перейти до Гайко Мааса. Про це з посиланням на кілька німецьких ЗМІ повідомляє DW.

При цьому зазначено, що офіційного підтвердження цих повідомлень із боку Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) поки що не було. Соціал-демократи планують 9 березня представити список власних кандидатів на міністерські пости.

Водночас дотеперішній глава МЗС Зіґмар Ґабріель у розмові з журналістами висловив переконання, що Маас, якщо він справді має стати його наступником, зможе "блискуче" впоратися з керівництвом зовнішньополітичним відомством.

Зазначено, що під час перебування на посаді міністра юстиції Маас став одним із ініціаторів закону про заборону поширення в соціальних мережах ненависті, пропаганди насильства та фейкових повідомлень. Сам цей нормативний акт Бундестаг ухвалив улітку 2017 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо що чинного глави МЗС Німеччини Зіґмара Ґабріеля не буде в новому німецькому уряді й він працюватиме в якості депутата СДПН у Бундестазі.