ua en ru

Глава МЗС Німеччини Ґабріель втратить посаду в новому уряді

Глава МЗС Німеччини Ґабріель втратить посаду в новому уряді Фото: Зіґмар Ґабріель (flickr.com/osce_smmu)

Про це заявив сам міністр

Чинний міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель заявив, що він не залишиться на своїй посаді у новому уряді ФРН після його формування. Про це повідомляє DW.

"Я все ще залишаюсь обраним депутатом німецького Бундестагу, але зараз завершується час, коли я виконую політичні завдання для СДПН", - йдеться в заяві політика, оприлюдненій 8 березня 2018 року.

Міністр зауважив, що про рішення замінити його на посаді глави МЗС ФРН йому повідомили лідерка фракції соціал-демократів у Бундестазі Андреа Налес та тимчасово виконуючий обов'язків голови партії Олаф Шольц.

Зазначено, що в чинному уряді Ґабріель обіймав посаду глави МЗС за квотою Соціал-демократичної партії Німеччини. Згідно з коаліційною угодою, укладеною між СДПН та блоком партій Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз, посада міністра закордонних справ знову відводиться до квоти соціал-демократів.

У своїй заяві Ґабріель "від серця" побажав успіхів майбутньому уряду ФРН, своїй партії та своєму наступнику на міністерській посаді.

Нагадаємо, 4 березня члени СДПН під час голосування поштою висловилися за створення "великої коаліції" із блоком ХДС/ХСС.