ua en ru

Через нові міграційні правила РФ 4 млн українців втратять роботу

Через нові міграційні правила РФ 4 млн українців втратять роботу Фото: паспорт України і РФ

Гіржов: Нововведення покликане дестабілізувати ситуацію в Україні

Через запровадження нових правил перебування українців на території Російської Федерації (РФ), близько чотирьох мільйонів українських трудових мігрантів залишаться без заробітку. Про це заявив співголова громадського об'єднання "Українці Москви" Віктор Гіржов, передає Радіо Крим.Реалії.

За його словами, це нововведення покликане дестабілізувати ситуацію в Україні.

"Статистики точної ніхто не знає, доводиться оперувати даними Федеральної міграційної служби. Але якщо, скажімо, 600 тисяч або, скажімо, мільйон, людей повернеться в Україну, а демографи кажуть, що треба множити завжди на три - як мінімум, дружина ще й дитина, а то й не одна. І ось таким чином вважайте, що три-чотири мільйони людей залишаться без роботи, бо ми знаємо, що з працевлаштуванням в Україні теж великі проблеми. І ось це саме те завдання, дестабілізувати обстановку, створити протестні настрої, які тут же, я впевнений, використають опозиційні політичні сили", - зазначив Гіржов.

За його словами, у цій ситуації владі України потрібно привернути до проблеми увагу світової громадськості, адже це "чергові проблеми порушення прав людини Російською Федерацією".

Як повідомлялося, РФ з 1 грудня буде забороняти українцям в'їзд у країну за порушення строків перебування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація починає масову депортацію українців з 1 листопада 2015 р. Зазначалося також, що 30 листопада всім українцям, крім тих, хто приїхав з "гарячих точок", Луганської та Донецької областей, потрібно визначитися, залишаються вони в Росії або повертаються додому.