ua en ru

Новини України за 8 вересня: затримання Каськіва і затягування з держбюджетом-2017

Новини України за 8 вересня: затримання Каськіва і затягування з держбюджетом-2017 Фото: Каськів затриманий в Панамі

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 8 вересня: Владислав Каськів затриманий в Панамі і Україна очікує його екстрадиції, Ігор Гринів допускає, що проект держбюджету-2017 буде подано із запізненням, Кабмін призначив Ольгу Трофимцеву заступник глави Мінагрополітики за євроінтеграції, Роман Безсмертний заявив, що Кремль планує розділ Білорусі, а в Бельгії повідомили про підготовку нових терактів ИГИЛ

Затримання Каськіва

Екс-глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів (який фотографувався з газетою біля поліцейського, щоб довести, що його не затримували) затриманий. На цей раз вже точно. Як повідомив Луценко Україна передала панамської стороні оригінал подання. Крім того, генпрокурор розповів про те, що якщо Він погодиться на добровільну видачу, то вона пройде протягом 30 днів. Якщо ж ні, то у нього буде 60 днів для захисту і подання контраргументів. Також Луценко зазначив, що навіть якщо Каськів здійснить злочин на території панами, то екстрадиція все рівно відбудеться.

Гринів допускає запізнення з подачею проекту держбюджету-2017

для Ігор Гринів допускає, що проект держбюджету-2017 буде подано з запізненням. з Огляду на сформовану традицію приймати цей документ під новий рік, його припущення цілком може виправдатися. У той же час, за словами Гриніва, затягування на декілька днів погоди не зробить. Мовляв, "подавали бюджет і в листопаді місяці". (Ну да, бувало ж та, що брали 25 грудня о 4 ранку!). Але все-таки чолі фракції БПП хотілося б, щоб проект був поданий вчасно, тобто до 15 вересня.

Кабмін призначив Трофимцеву заступник глави Мінагрополітики за євроінтеграції

Ольга Трофимцева призначена Кабміном на посаду заступника глави Мінагрополітики євроінтеграції. Згідно з біографічною довідкою, до цього вона працювала в уряді Німеччини, де займалася консультуванням України з питання аграрної торгівлі в рамках зони вільної торгівлі з ЄС.

Новини України за 8 вересня: затримання Каськіва і затягування з держбюджетом-2017

Фото: Ольга Трофимцева

Кремль планує розділити Білорусь

Роман Безсмертний заявив про те, що Кремль планує розділити Білорусь на дві частини. Так, східна частина буде включати в себе Вітебська і Мінська, а західна – Брест і Гродно. Також за словами Безсмертного, "вже давно діє в тих рамках, в яких йому дозволяє Кремль". Крім того, Безсмертний зазначив, що Росія використовує Білорусь як перевалочну базу для експорту в Європу.

У Бельгії повідомили про підготовку нових терактів ИГИЛ

В Бельгії повідомили про підготовку нових терактів ИГИЛ. Причому історія виходить досить незвичайна. Про це повідомив колишній ИГИЛовец, а готує теракти, за його словами, житель бельгійського міста Верв'ю, який зараз воює в Іраку. Як розповів колишній учасник ИГИЛ, бельгієць готується стати новим Абаудом. Нагадаємо, що Абдельхамід Абауд - координатор паризьких терактів, убитий під час поліцейського рейду в Сен-Дені. Сам же екс-учасник ИГИЛ повернувся з Лівії, де брав участь у плануванні терактів.

Читайте також: авторські матеріали про те, як позначиться на кар'єрі Сергія Лещенка житло в центрі Києва, последствиях, уроки та висновки після саміту G20, а також про те, що МВФ розгляне питання про виділення Україні 1 млрд доларів.