ua en ru

Новини України за 6 жовтня: продовження мораторію на продаж землі і збільшення витрат на оборону

Новини України за 6 жовтня: продовження мораторію на продаж землі і збільшення витрат на оборону Фото: спікер парламенту Андрій Парубій

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 6 жовтня: Рада продовжила мораторій на продаж землі до 2018 року, збільшила видатки на оборону та безпеку на 7,1 млрд гривень в 2016 і прийняла "антирейдерський закон", Соболєв заявив, що в системі електронного декларування є технічні помилки, парламент, а Назар Холодницький направив запит в РФ про видачу нардепа Олександра Онищенка.

Продовження мораторію на продаж землі

297 нардепів підтримали продовження мораторію на продаж землі до 2018 року. "Проектом акта передбачається внести зміни до пунктів 14 і 15 розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України продовжити дію мораторію на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення до врегулювання на законодавчому рівні процедури обороту земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2018", - йдеться в пояснювальній записці до закону

Збільшення Радою витрат на оборону

В ході вчорашнього засідання Рада також внесла деякі правки у законопроект про держбюджет на 2016 рік. Зокрема, депутати підтримали збільшення витрат на нацбезпеку і оборону на 7,1 млрд гривень. Крім цього, витрати збільшені на оплату праці чиновників, на експериментальну діагностику і лікування, на захист прав українців в закордонних юрисдикційних органах, та на держфонд регіонального розвитку.

Прийняття "антирейдерського" закону

Ще один документ, який підтримала Рада - "антирейдерский" закон. За це за основу і в цілому проголосували 271 парламентарій. Цей закон передбачає ряд норм, спрямованих на захист прав власності при реєстраційних діях, посилення адміністративної та кримінальної відповідальності суб'єктів реєстраційних дій.

Помилки в системі е-декларування

І знову про електронне декларування. Єгор Соболєв говорить про те, що в системі е-декларування є технічні помилки. За його словами, заповнити декларацію на сайті правильно неможливо. "Останній раз ми розмовляли з директором Антикорупційного бюро Артемом Ситником. Він правильно зауважив, що коли його детективи почнуть розслідувати обман в деклараціях, дурисвіти будуть говорити в суді: "Так а сайт був неправильний", - написав парламентарій. З'ясовувати, що до чого будуть на спеціальному засіданні антикорупційного комітету у вівторок, 11 жовтня.

Холодницький направив запит в РФ про видачу нардепа Онищенко

Назар Холодницький заявив про те, що Олександр Онищенко періодично з'являється в Росії. Тому він направив запит в РФ на видачу підозрюваного в газових махінаціях нардепа. Також він розповів, що українська сторона перевіряє інформацію про отримання Онищенко російського паспорта. "Тому, не чекаючи рішення Інтерполу, сьогодні мною, старшим прокурором - процесуальним керівником погоджено та направлено компетентним органам Російської Федерації запит про міжнародну правову допомогу з метою подальшої його видачі українській стороні", - сказав Холодницький.

Читайте також: авторські матеріали про те, що США та Росія намагаються змусити України провести вибори на Донбасі, нові подробиці справи мера Вишгорода, а також про наслідки для України введення візового режиму з РФ.