ua en ru

Новини України за 5 травня: підвищення тарифів на тепло і старт ЗНО

Новини України за 5 травня: підвищення тарифів на тепло і старт ЗНО Фото: в Україні стартувало зовнішнє незалежне оцінювання

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 5 травня: НКРЭКУ затвердила підвищення тарифів на тепло до 90%, місія МВФ прибуде в Україну 10 травня, в Україні стартувало зовнішнє незалежне оцінювання, Лешек Бальцерович заявив про початок економічного зростання в Україні, а новий головнокомандувач НАТО в Європі закликав готуватися до протистояння з РФ.

НКРЭКУ затвердила підвищення тарифів на тепло до 90%

У ході свого засідання 5 травня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг затвердила підвищення тарифів на тепло на 75-90%. Так, голова комісії Дмитро Вовк пояснив, що основна частина змін тарифів пов'язане з рішенням Кабміну про єдиних цінах на природний газ. Крім того, за його словами, інша частина обумовлена переглядом рівнів мінімальних зарплат і рівня єдиного соціального внеску. Варто також відзначити, що протягом 20 днів органи місцевого самоврядування можуть внести пропозиції щодо зменшення втрат або обліку енергії, однак оскарженню рішення НКРЭКУ не підлягає.

Новини України за 5 травня: підвищення тарифів на тепло і старт ЗНО

Фото: НКРЭКУ затвердила підвищення тарифів на тепло до 90%

Стала відома дата початку роботи місії МВФ в Україні

Згідно заяві представника МВФ в Україні Жерома Ваше, місія фонду розпочне роботу в Україні 10 травня. Так, її очолить Рон ванн Руден, і триватиме до 18 травня. Повідомляється також, що місія продовжить обговорення на політичному рівні з українською владою другий перегляд Програми фінансування.

Новини України за 5 травня: підвищення тарифів на тепло і старт ЗНО

Фото: місія МВФ прибуде в Україну 10 травня

В Україні стартувало ЗНО

Вчера, 5 травня, в Україні стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. Повідомляється, що допуск абітурієнтів до пункту тестування проводилося з 10:15 до 10:50, а саме тестування почалося в 11:00. Для того, щоб здати ЗНО, при собі потрібно мати сертифікат ЗНО, паспорт і запрошення пропуск. Так, за словами глави Міносвіти Лілії Гриневич, вчора прийшли здавати тестування з української мови та літератури понад 260 тисяч випускників, а забезпечували процес проведення ЗНО понад 43,5 тисяч вчителів.

Новини України за 5 травня: підвищення тарифів на тепло і старт ЗНО

Фото: понад 260 тисяч випускників вчора здавали ЗНО з української мови та літератури

Бальцерович заявив про початок економічного зростання в Україні

В ході брифінгу співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович заявив про те, що в Україні починається період економічного зростання. За його словами, це зростання буде продовжуватися за умови проведення подальших реформ, які, в свою чергу, повинні підтримуватися не тільки урядом, але і парламентом. Також Бальцерович назвав головні пріоритети України, серед яких зміцнення стабільності фінансів, бюджету, банківської системи і економіки, а також реформи. Крім того, він заявив про те, що не претендує на отримання українського громадянства, але не виключив, що в майбутньому вивчить українську мову.

Новини України за 5 травня: підвищення тарифів на тепло і старт ЗНО

Фото: Бальцерович заявив про початок економічного зростання в Україні

Новий головком НАТО в Європі закликав готуватися до протистояння з РФ

Новий головнокомандувач НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротти заявив про те, що альянс повинен готуватися до боротьби з "повсталої Росією, яка прагнути проектувати себе як світової держави". Також серед проблем НАТО він назвав тероризм і міграційний криза. У свою чергу, в Кремлі заявили про те, що РФ ні для кого не становить загрози, але в той же час додали, що Росія не залишить без уваги дії, потенційно небезпечні для її інтересів, і буде традиційно їх відстоювати.

Новини України за 5 травня: підвищення тарифів на тепло і старт ЗНО

Фото: новий головком НАТО в Європі закликав готуватися до протистояння з РФ

Читайте також: невелику пам'ятку від РБК-Україна про те, в яких випадках і на які безкоштовні послуги і харчування можуть розраховувати пасажири у разі затримки рейсу.