ua en ru

Новини України за 31 червня: "чорна бухгалтерія" ПР і перспективи безвізового режиму

Новини України за 31 червня: "чорна бухгалтерія" ПР і перспективи безвізового режиму Фото: документи "чорної бухгалтерії" ПР за 2012 опубліковані у відкритому доступі

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 31 травня: Сергій Лещенко оприлюднив частина "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за друге півріччя 2012 року, Томбінський виключає перенесення рішення ЄС щодо безвізового режиму для України, Рада тимчасово знизила ставки акцизу на старі авто, Рева прогнозує через рік-півтора "соціальний вибух" в Україні, а на звалищі під Львовом знайдено тіло одного з рятувальників

"Чорна бухгалтерія" ПР

Вчора в ході брифінгу Сергій Лещенко оприлюднив частину нещодавно переданої в НАБ "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Зокрема, мова йде про другому півріччі 2012 року. Так, за словами нардепа, за цей період ПР витратила на політику 66 мільйонів доларів, "це фактично розписки про отримання величезних коштів готівкою за політичну діяльність". Також Лещенко розповів, що на хабарі у ЦВК регіонали витратили близько 3 млн доларів в 2012, і додав, що деякі з членів виборчої комісії досі виконують свої обов'язки, зокрема, її голова Михайло Охендовський. Крім того, пізніше документація "чорної бухгалтерії" ПР за 2012 рік була опублікована у відкритому доступі.

Новини України за 31 червня: "чорна бухгалтерія" ПР і перспективи безвізового режиму

Фото: документи "чорної бухгалтерії" ПР за 2012 опубліковані у відкритому доступі

Томбінський виключає перенесення рішення ЄС щодо безвізового режиму для України

За словами глави представництва ЄС в Україні Яна Томбінського, в Євросоюзі не будуть відкладати рішення щодо безвізового режиму для України. Він зазначив, що за оцінкою експертів, Україна виконала свої зобов'язання. Останнім елементом залишається повноцінний запуск практичної роботи НАБ. Томбінський також додав, що зараз європейськими країнами ведеться робота над механізмом запобігання нелегальній і надмірної імміграції в ЄС. У той же час, уряд Нідерландів підтримав надання Україні безвізового режиму.

Новини України за 31 червня: "чорна бухгалтерія" ПР і перспективи безвізового режиму

Фото: за словами Томбінського, в ЄС не будуть відкладати рішення щодо безвізового режиму для України

Рада тимчасово знизила ставки акцизу на старі авто

Верховна Рада підтримала законопроект, згідно з яким до 31 грудня 2018 року встановлюються знижені ставки акцизного податку на автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені для перевезення людей. У той же час, в документі наголошується, що зниження ставки акцизу не поширюється на авто, які мають походження або ввозяться з країн, що визнана Україною агресором або окупантом, вироблені до 1 січня 2010 року, а також куплені з метою перепродажу.

Новини України за 31 червня: "чорна бухгалтерія" ПР і перспективи безвізового режиму

Фото: парламент знизив ставки акцизу на старі авто до 31 грудня 2018 року

Рева прогнозує через рік-півтора "соціальний вибух" в Україні

Міністр соцполітики Андрій Рева прогнозує, що через рік-півтора в Україні відбудеться "соціальний вибух" із-за проблем в Пенсійному фонді. Зокрема, за його словами, якщо зараз уряд не підготує програму стабілізації, то через рік-півтора не буде чим платити пенсії. Рева зазначив, що під час прийняття рішення про зниження ставки ЄСВ у грудні 2015 року потрібно було підняти питання про підвищення пенсійного віку, щоб "компенсувати ці речі".

Новини України за 31 червня: "чорна бухгалтерія" ПР і перспективи безвізового режиму

Фото: причиною такого вибуху можуть послужити проблеми у Пенсійному фонді

Обвал на львівській звалищі

На львівській звалищі з-під завалів дістали тіло трьох рятувальників. Нагадаємо, що 29 травня на сміттєзвалища у селі Великі Грибовичі Львівської області сталася пожежа, а на наступний день там стався зсув, в результаті якого четверо рятувальників виявилося під завалами. Також повідомляється, що міськрада Львова виділила на ліквідацію ПП понад 14 млн гривень.

Новини України за 31 червня: "чорна бухгалтерія" ПР і перспективи безвізового режиму

Фото: на звалищі під Львовом знайдено тіло одного з рятувальників

З хорошого: Moody 's поліпшив прогноз для банківської системи України.

Читайте також: авторські матеріали про те, кого Луценко привів до Генпрокуратури, а також про долю російських банків в Україні.