ua en ru

Новини України 30 березня: коаліція на двох і плани Мінфіну

Новини України 30 березня: коаліція на двох і плани Мінфіну Фото: БПП ведуть переговори з позафракційними депутатами

Найголовніше за середу

Новини України та світу 30 березня: БПП ведуть переговори з позафракційними депутатами, що може дозволити БПП і Народному фронту створити коаліцію самотужки, Мінфін розповів про бюджетної політиці на 2017 рік, Полторак анонсував реорганізацію Міноборони, Асад оцінив збиток Сирії від війни, а бойовики в районі Авдіївки використовують заборонені Женевською конвенцією протипіхотні міни

Коаліція на двох

Так як Батьківщина на поступки не йде, БПП і Народний фронт всерйоз розглядає ідею створення коаліції своїми силами. Вчора в парламентську фракцію БПП увійшли кілька позафракційних депутатів - Ірина Суслова і Павло Кишкар. Раніше обидва нардепа складалися у фракції Самопоміч, але були виключені звідти. Відомо також, що ведуться переговори ще з кількома парламентаріями, в числі яких Сергій Рудик, Тарас Батенко, Олег Мусій та Сергій Міщенко. Разом з тим, в БПП вже отримали і відмова – Ганна Гопко у фракцію вступати не збирається. Зазначимо, що зараз в БПП і НФ у сумі 218 голосів, щоб отримати парламентську більшість, їм потрібно добрати 8 нардепів. За словами Олексія Гончаренка, нова коаліція може бути створена вже сьогодні, якщо БПП і НФ "вийдуть на потрібну цифру". А ось його колега по фракції Сергій лещенко вважає, що парламентська більшість буде формуватися після 7 квітня, так як президент відлетів у закордонне відрядження.

Новини України 30 березня: коаліція на двох і плани Мінфіну

Фото: БПП ведуть переговори з позафракційними депутатами

Очікування Мінфіну

В ході вчорашнього засідання уряду, Мінфін розповів про бюджетної політиці на 2017 рік. Так, відомство очікує, що наступного року ВВП зросте на 3%. Серед очікувань Мінфіну також зниження рівня інфляції, рівня безробіття і скорочення зовнішнього боргу країни. Заступник голови відомства Роман Качур розповів, що Нацбанк прогнозує курс долара 27,2 в 2017 році.

Новини України 30 березня: коаліція на двох і плани Мінфіну

Фото: Мінфін розповів про бюджетної політиці на 2017 рік

Полторак розповів про ситуацію в Міноборони

Глава Міноборони Степан Полторак розповів про те, що у відомстві буде проводиться реорганізація. За його словами, всі заплановані реформи потрібно починати проводити зверху, щоб показати приклад територіальним підрозділам. Зокрема, ця реорганізація передбачає кадрову оптимізацію, перегляд та делегування обов'язків. Полторак розповів, що "потрібно дуже багато чого змінювати, тому що система, яка існує зараз - не працює". За його словами, 60% претендентів на вищі посади в Міноборони не проходять поліграф. Ще міністр оборони розповів, що з початку цього року лави ЗСУ поповнилися 18 тисяч контрактників.

Новини України 30 березня: коаліція на двох і плани Мінфіну

Фото: Полторак анонсував реорганізацію в Міноборони

Асад оцінив збиток від війни

Сирійський президент Башар Асад розповів про те, що війна в Сирії, яка триває з 2011 року, завдала країні збитків на суму понад 200 млрд доларів. Мається на увазі шкоди економіці та інфраструктурі. Почати розв'язувати економічні питання, за його словами, можна буде тільки після стабілізації ситуації в країні.

Новини України 30 березня: коаліція на двох і плани Мінфіну

Фото: Асад оцінив збиток від війни в Сирії в 200 млрд доларів

Новини АТО

Крім того, що бойовики продовжують обстрілювати українських військовослужбовців із забороненого мінськими угодами зброї, вони ще і використовують заборонені вибухові пристрої. Так, штабі АТО повідомляють, що терористичні угруповання в районі авдіївської промзони використовують заборонені Женевською конвенцією протипіхотні міни ПОМ-2. Крім того, в ОБСЄ відзначають збільшення числа порушень перемир'я в Донецькій області. Самими гарячими точками є райони населених пунктів Ясинувата та Авдіївка.

Новини України 30 березня: коаліція на двох і плани Мінфіну

Фото: бойовики використовують заборонені Женевською конвенцією протипіхотні міни

З хорошого: Кабмін може направити 30% залишків "кіотських" коштів на модернізацію метро Києва.

Читайте також: авторський матеріали про те, які уроки Україна може винести з палестино-ізраїльського конфлікту, а також про те, как Гройсман збирає більшість у Раді.