ua en ru

Новини України за 23 серпня День державного прапора й кадрові перестановки в Кабміні

Новини України за 23 серпня День державного прапора й кадрові перестановки в Кабміні Фото: Порошенко взяв участь у заходах з нагоди Дня державного прапора

Найголовніше за вівторок

Новини України та світу за 23 серпня: в Україні відзначили День державного прапора, у Кабмін звільнив першого заступника голови Моз Інну Совсун та заступника міністра фінансів Романа Качура, суд скасував відсторонення заступник голови Моз Романа Василишина, Юрій Луценко розповів про те, що екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні 198 млрд гривень збитків, а у Тернопільській області сталася стрілянина

День державного прапора

Вчора в Україні відзначили День державного прапора. У святкових заходах з цієї нагоди взяв участь Петро Порошенко. Зокрема, він підняв прапор України на Софійській площі в Києві. В ході свого виступу він заявив про те, що понад 90% українців пишаються національною символікою. Також він зазначив, що Україні потрібен військовий парад, який відбудеться сьогодні на Хрещатику, щоб продемонструвати, "що нам є чим і як захистити мир і спокій нашої держави і народу". Крім того, Порошенко пообіцяв повернути вкладникам "Михайлівського" вкрадені гроші. Після президент відправився в Чугуїв, де відбулася передача техніки у військові частини сил АТО.

Новини України за 23 серпня День державного прапора й кадрові перестановки в Кабміні

Фото: Порошенко підняв прапор разом з Марією Рибак – дочкою Василя Рибака, який був убитий сепаратистами за спробу встановити державний прапор України на будівлі Горлівської РДА

Кадрові перестановки в Кабміні

У Кабміні відбулося кілька кадрових перестановок. Зокрема, уряд ухвалив добровільну відставку заступника міністра фінансів Романа Качура. Переживати за нього не варто, без роботи не залишиться. За словами Гройсмана, Качур буде працювати від імені України у Світовому банку. Звільнено також і перший заступник глави Моз Інна Совсун, і теж за власним бажанням. Щоправда, ніж займентся надалі вона – невідомо.

Скасування відсторонення Василишина

Апеляційний суд Києва вирішив, що несправедливо відстороняти від посади заступника міністра-хабарника Романа Василишина, і задовольнив його скаргу. Зазначимо, що він був відсторонений від посади до 8 вересня 2016 року – на час попереднього розслідування. Нагадаємо, заступник міністра затримали на хабарі 8 липня.

Клименко і Курченко завдали Україні 198 млрд гривень збитків

Юрій Луценко розповів про те, що екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні 198 млрд гривень збитків. При цьому він уточнив, що зараз проаналізовано діяльність тільки половини фірм, пов'язаних з Клименко. Також генпрокурор додав, що "(фірми - ред.) з тих, що були загнані на так звані майданчики Клименко, вкрали приблизно видаткову частину річного бюджету України".

Стрілянина в Тернопільській області

У Тернопільській області вчора місцевий житель застрелив двох поліцейських і свою дружину, ще один правоохоронець отримав вогнепальне поранення. У зв'язку з трагедією в поліції регіону оголошено День скорботи і приспущено державний прапор на будівлі поліції. За фактом стрілянини порушено справу за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу), ст. 115 (вбивство). Справа про стрілянину в Тернопільській області буде контролювати Хатія Деканоїдзе особисто. як повідомляється, правоохоронці виїхали на виклик по знешкодженню нападника без екіпіровки.

Читайте також: авторський матеріал про те, чому Україна досі не отримала транш від МВФ, а також інтерв'ю з генеральним секретарем Світового Конгресу Українців Стефаном Романівим.