ua en ru

Новини України за 23-25 вересня: вбивство поліцейських у Дніпрі та розтрата коштів Нацбанку

Новини України за 23-25 вересня: вбивство поліцейських у Дніпрі та розтрата коштів Нацбанку Фото: підозрюваний у вбивстві поліцейських

Найголовніше за п'ятницю і вихідні

Новини України та світу за 23-25 вересня: у Дніпрі сталося резонансне вбивство поліцейських, Дмитра Фірташа поліція підозрює у заволодінні коштами Нацбанку, в АПУ заявили про наявність консенсусу щодо зустрічі "нормандської четвірки", суд зняв арешт з рахунків чотирьох компаній Коломойського, МЗС Британії заявив про початок переговорів про вихід з ЄС до початку 2017.

Вбивство поліцейських в Дніпрі

Учора в Дніпрі сталося резонансне вбивство поліцейських. Як повідомляється, при перевірці документів у який порушив правила дорожнього руху, водій відкрив вогонь, в результаті загинули працівники поліції Артем Кутушев і Ольга Макаренко. У вбивстві підозрюють колишнього бійця батальйону "Торнадо" Олександра Пугачова, якого більше року розшукують за злочини у зоні АТО. Пізніше його затримали в лікарні Мечникова в Дніпрі. Головний лікар Сергій Риженко заявив, що зловмисник сам звернувся за медичною допомогою, так як у нього було вогнепальне поранення. За словами глави МВС України Арсена Авакова, Пугачова перед загибеллю вистрілила патрульна Ольга Макаренко.

Неприємності у Фірташа

П'ятниця була не самим сприятливим днем для Дмитро Фірташа. Як стало відомо, поліція підозрює його в заволодінні коштами Нацбанку. По цій справі проводиться досудове розслідування. Касаетсяоно незаконного відчуження активів банку "Надра"- 92/100 цілісного майнового комплексу заводу по переробці сої, що завдало державі збитків на суму близько 192 млн гривень.Є ще одна постанова суду. У ньому йдеться про те, що службовці банку "Надра" у змові з іншими особами присвоїли собі рефінансування від НБУ на суму 10, 4 млрд гривень. Але на цьому неприємності у Фірташа не закінчилися. Пізніше в НАБУ заявили про затримання директора Запорізького титано-магнієвого комбінату, який входить до групи компаній Group DF Дмитра Фірташа за розтрату майже 500 млн гривень. Повідомлялося також про те, що на заводі Фірташа в Запоріжжі НАБУ і СБУ проводять обшуки. Не щастить, так не щастить.

Консенсус зустрічі "нормандської четвірки"

Костянтин Єлісєєв заявив про наявність консенсусу в питанні проведення зустрічі "нормандської четвірки". Він прямо так і сказав - "У нас є консенсус щодо проведення Саміту "нормандської четвірки". Триває робота з його підготовки". Правда, це все, що він повідомив по цій темі. Подробиць досягнутого консенсусу він не уточнив.

Зняття арешту з компаній Коломойського

А ось у Коломойського, на відміну від Фірташа, п'ятниця склалася набагато вдаліше. Печерський районний суд Києва зняв арешт з чотирьох компаній групи "Приват" Ігоря Коломойського. Речьидето TRADE POINT AGRO LIMITED, ZAO UKRTRANSITSERVICE LTD, ROSSYAN INVESTING CORP, MILBERT VENTURES INC. Відповідне кримінальне провадження було відкрито Генпрокуратурою за фактом заволодіння посадовими особами "Приват Банку" 19 млрд грн рефінансування НБУ.

Британія почала переговори про вихід з ЄС

Схоже, Великобританія таки рішуче налаштована на Brexit. Так, за словами міністра закордонних справ Британії Бориса Джонсона, переговори щодо виходу країни з Євросоюзу почнуться на початку 2017 року. Крім того, міністр розраховує витратить на ці переговори менше двох років, які передбачає на цей процес 50 стаття Лісабонської угоди.

Читайте також: авторські матеріали про те, на що витратять рекордне фінансування Міноборони, про те, чому Київ ввів заборону на нічний продаж алкоголю, про те, що держава не готова повністю забезпечити українців ліками, а також про те, що Україна і Росія починають судовий процес у Стокгольмі про ціну і транзит палива.