ua en ru

Новини України за 12 вересня: скорочення бюджетних витрат і тортури Умерова

Новини України за 12 вересня: скорочення бюджетних витрат і тортури Умерова Фото: Данилюк заявив про те, що уряду доведеться скоротити бюджетні витрати

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 12 вересня: Україні доведеться скоротити бюджетні витрати, МЗС буде домагатися визнання факту катувань Умерова, Росія готова на досудові домовленості з Україною щодо боргу в 3 млрд доларів, але відмовилася від умов України на проведення російських виборів, а в Києві біля АП затримали чиновника на хабарі 30 тис. доларів.

Україні доведеться скоротити бюджетні витрати

"У нас був нереалістичний бюджет на 2016 рік", - заявив Олександр Данилюк. Це не новина, але. Тепер уряду України доведеться скоротити бюджетні витрати, щоб повернути бюджет в 2016 році до мети, узгодженої з міжнародними кредиторами. Глава Мінфіну скаржиться на затримку з приватизацією і слабке відновлення економіки, з-за чого бюджет недоотримав. Щоправда, які галузі можуть бути спрямовані на скорочення бюджету, Данилюк уточнити відмовився.

МЗС буде домагатися визнання факту катувань Умерова

Павло Клімкін заявив про те, що "те, що робили з Ільмі Умеровим протягом трьох тижнів є нічим іншим, як однією з форм тортури". МЗС буде домагатися того, щоб цей факт визнали у світі. Нагадаємо, що і сам Він назвав перебування в психлікарні Сімферополя "тортурами".

Росія готова на досудові домовленості з Україною щодо обов'язку в 3 млрд доларів

РФ готова на досудові домовленості з Україною щодо боргу в 3 млрд доларів. Але за умови, що пропозиції України будуть суттєво відрізнятися від тих пропозицій, на які були згодні комерційні кредитори". За словами міністра фінансів Росії Антона Сілуанова, в іншому випадку "ми не зможемо".

Кремль відмовився від умов України на проведення російських виборів

Росія відмовилася проводити вибори в Держдуму РФ на території України за умов, які озвучив український МЗС. Кажуть, що Росія не готова обговорювати електоральний процес на своїй території ні з якими країнами". Крім того, РФ отримала ноту від України про неможливість проведення виборів в Держдуму в Криму. Правда, навряд чи російська сторона прийме до уваги які-небудь зауваження від України. А заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що через анексії Криму вибори в РФ будуть нелегітимними. За його словами, 225 депутатів із 450 обираються в 225 одномандатних мажоритарних виборчих округах, 4 з яких створені в Криму і Севастополі.

У Києві біля АП затримали чиновника на хабарі 30 тис. доларів

Полювання на корупціонерів триває. Черговий чиновник-хабарник затриманий вчора в Києві біля АП. Як повідомили в ГПУ, він хотів отримати 30 тисяч доларів за те, що допоможе судді отримати позитивну рекомендацію ВККСУ, а також позитивне рішення ВР щодо обрання на посаду судді безстроково. У навантаження за 500 доларів він пропонував ще прискорити отримання позитивного висновку спецперевірки СБУ.

Читайте також: авторські матеріали про те, хто і чому домагається відставки глави МВС Арсена Авакова, а також про те, що виробники заполонили Україну новими комп'ютерами.