ua en ru

Новини України за 12 жовтня: план контролю кордону з РФ і неготовність до зустрічі "нормандської четвірки"

Новини України за 12 жовтня: план контролю кордону з РФ і неготовність до зустрічі "нормандської четвірки" Фото: Павло Клімкін

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 12 жовтня: Україна і ОБСЄ погодили план контролю кордону з РФ на Донбасі, в Кремлі заявили про неготовність до проведення зустрічі лідерів "нормандської четвірки", заборона на нічний продаж алкоголю в Києві набув чинності, "Укрзалізниця" до 2020 року створить окрему компанію з пасажирських перевезень, а ФСБ провела обшуки у кримських татар в Сімферопольському районі

Зустріч нормандської четвірки в Берліні: онлайн-трансляція

План контролю кордону з РФ

Так як деякі ділянки кордону з РФ Україна на даний момент контролювати не може, цим займеться ОБСЄ. Як розповів Павло Клімкін, в цьому питанні між Україною та ОБСЄ була досягнута домовленість, яка складається з трьох пунктів. Перший – розмістити на неконтрольованому ділянці 9 баз ОБСЄ, другий – розмістити обладнання, щоб спостерігати за рухом на кордоні, і третій – розмістити групи ОБСЄ у всіх пунктах пропуску. Росія, за його словами, поки цей план не погодилася.

Зустріч "нормандської четвірки"

Дату і місце зустрічі лідерів "нормандської четвірки" начебто обрали, а ось всі нюанси ще не владнали. Так, Дмитро Пєсков заявив про неготовність до проведення цієї зустрічі. Павло Клімкін, у свою чергу, заявив, що конкретна домовленість про зустріч буде досягнута після того, коли сторони будуть розуміти, що зможуть домовитися про реальні результати такої зустрічі.

Заборона на нічний продаж спиртного в Києві

відучора у Києві можна купити алкоголь з 23:00 до 10:00, відповідний закон набув чинності. Магазини, які проігнорують заборону, будуть позбавлені ліцензії на торгівлю спиртними напоями. Крім того, правоохоронним органам рекомендується посилити контроль за тим, щоб не розпивали алкогольні напої у громадських місцях і на вулицях міста.

Нова компанія від "Укрзалізниці"

"Укрзалізниця" у рамках реформи пасажирського сектору до 2020 року планує створити АТ "Пасажирська компанія". Реформа проходитиме у п'ять етапів. Так, у січні 2017 року затвердять положення і керівників "Пасажирської компанії". На другому етапі, до 1 квітня, этойкомпании передадуть активи філії "Південно-Західна залізниця" і почнуть операційну діяльність. А до 1 липня їй передадуть на баланс підрозділи пасажирських перевезень інших регіональних залізниць та філії "Українська залізнична швидкісна компанія". Також, до кінця 2017 року планується виділити в компанії ремонтну, експлуатаційну, комерційну вертикалі. І завершальним етапом буде становлення "Пассажирсской компанії" приватним акціонерним товариством.

Обшуки в Криму

А ФСБ у Криму знову проводить обшуки у кримських татар. Місцевий політолог Елеонора Дюльбер повідомила про це в Facebook. Також вона написала імена та місця проживання тих, до кого прийшли з обшуком силовики. За припущенням адвоката Еміля Курбединова, обшуки проводили у тих кримських татар, які здійснили паломництво до Мекки.

Читайте також: авторський матеріал про те, що в країні вирішили ввести обов'язкове медичне страхування, а також першу частину інтерв'ю з Дмитром Фірташем.