ua en ru

Новини України за 11 серпня: підвищення боєготовності ЗСУ і реакція Заходу на провокації в Криму

Новини України за 11 серпня: підвищення боєготовності ЗСУ і реакція Заходу на провокації в Криму Фото: Порошенко розпорядився підвищити боєздатність ЗСУ та організувати розмову з Путіним

Найголовніше за четвер

Новини України та світу за 11 серпня: Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом і в зоні АТО, Держдеп США і Євросоюз не знайшли доказів підготовки Україною терактів в Криму, Артем Ситник заявив про існування конфлікту між НАБУ і ГПУ, тому Холодницький підписав підозра судді Миколі Чаусу, а той, у свою чергу, не прийшов на допит, а Дональд Трамп звинуватив Барака Обаму в створенні ИГИЛ

Порошенко підвищив боєготовність військ

Ситуація після заяв ФСБ і Путіна про нібито запланованих теракти на території анексованого Криму залишається напруженою. Петро Порошенко доручив силовикам підвищити боєготовність військ на кордоні з Кримом і в зоні АТО. МЗС теж отримав розпорядження від президента – організувати розмову з Путіним, а також з Меркель, Олландом, Байденом і Туском. Крім того, українська Держприкордонслужба заявляє про нарощування Росією кількості військових на админгранице з Кримом. А розвідка повідомила, що на окупованому півострові сталася перестрілка між російськими військовими і ФСБ.

Держдеп США і ЄС не знайшли доказів підготовки Україною терактів

Ні Держдеп США, ні Євросоюз доказів того, що Україна готувала теракти в аннексированном Криму, не знайшли. За словами американського посла в Україні Джеффрі Пайетта, "це не перше помилкове звинувачення України Росією, висловлене, щоб відвернути увагу від своїх власних протиправних дій". А прес-секретар Європейської дипломатичної служби Майя Коціянчич зазначила, що на даний момент немає незалежних підтверджень заявам Росії, а місія ОБСЄ, яка працює в Україні, доступу на територію окупованої півострова не має. Зазначимо також, що Радбез ООН за ініціативою української сторони провів екстрене засідання через провокацій в Криму.

Ситник заявив про існування конфлікту між НАБУ і ГПУ

Артем Ситник заявив про те, що конфлікт між НАБУ і ГПУ існує. За його словами, це підтверджує факт наявності у ГПУ постанову суду на проведення обшуків у НАБУ. Також Ситник зазначив, що співробітників Генпрокуратури могли не пустити, але пустили, щоб не було спекуляцій. Глава НАБУ також сподівається, що "це не позиція Юрія Луценка і ми це вичерпаємо".

Чаус не прийшов на допит

Назар Холодницький підписав підозра Миколі Чаусу. Але вручити його особисто в руки не вдалося, так як спійманий на хабарі суддя не з'явився на допит. Зазначимо, що він пішов у неплановий відпустку 10 серпня. Крім того, Андрій Парубій пообіцяв невідкладно направити в регламентний комітет ВР подання Генпрокуратури щодо Чауса. Однак такий документ, за його словами, парламент ще не надходив.

Трамп звинуватив Обаму у створенні ИГИЛ

Дональд Трамп продовжує шукати винних. На цей раз він звинуватив у створенні ИГИЛ Барака Обаму. За його словами, терористи ИГИЛ "шанують президента Обаму", а свою суперницю Хілларі Клінтон він назвав "співзасновником" цієї терористичної організації.

Читайте також: авторські матеріали про те, що Росія активізувала наступ на енергетичному фронті, а також про те, що українські авіакомпанії борються за польоти в Азію.