ua en ru

Новини України за 11 квітня: Гройсман залишився кандидатом у прем'єри, а Касько оголосили підозра

Новини України за 11 квітня: Гройсман залишився кандидатом у прем'єри, а Касько оголосили підозра Фото: Касько викликали на допит в ГПУ

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 11 квітня: Гройсман відмовився, а потім знову погодився стати прем'єром, колишньому заступнику генпрокурора Віталій Касько оголосили підозра у вчиненні злочину, Луценко заявив про готовність очолити Генпрокуратуру, Савченко відмовилася від госпіталізації, а в Росії троє смертників підірвали себе біля відділу поліції.

Торги Гройсмана

Вчора ввечері відбулося засідання фракції БПП, в ході якої повинен був затверджуватися новий склад Кабміну, прем'єр-Гройсман і коаліція. Однак несподівано стало відомо про те, що нинішній спікер ВР відмовився очолити уряд. Так, причиною такого рішення стали кадрові перестановки в майбутньому Кабміні – у Гройсмана на цей рахунок свої вимоги. Але, мабуть, все-таки домовленості досягти не вдалося, так як пізніше стало відомо, що глава парламенту знову передумав і вже згоден стати прем'єром. Як повідомили джерела РБК-Україна в АП, Порошенко пригрозив Гройсману, що у разі відмови висуне на прем'єра Юрія Луценка.

Новини України за 11 квітня: Гройсман залишився кандидатом у прем'єри, а Касько оголосили підозра

Фото: Гройсман відмовився, а потім знову погодився стати прем'єром

Оголошення підозри Касько

Колишньому заступнику генпрокурора Віталій Касько, який у середині лютого пішов у відставку, оголосили підозра у вчиненні злочину. Зокрема, йому інкримінують отримання права на майно шляхом обману і зловживанням довіри. Пізніше прокурор Генпрокуратури Віталій Куценко підтвердив факт оголошення підозри, і розповів, що Касько звинувачують у заволодінні службовою квартирою. Адвокат Касько повідомив, що його клієнт піде на допит і відповість на всі поставлені питання. А Касько, в свою чергу заявив, що його намагаються змусити виїхати з України, і спростував всі звинувачення. Проте пізніше в ГПУ повідомили про те, що колишній заступник генпрокурора на допит не з'явився, і додали, що весь процес по цій справі буде максимально публічним. Повідомлялося також, що Касько можуть засудити до 12 років позбавлення волі.

Новини України за 11 квітня: Гройсман залишився кандидатом у прем'єри, а Касько оголосили підозра

Фото: Касько звинувачують у заволодінні службовою квартирою

Луценко готовий очолити ГПУ

Голова парламентської фракції БПП Юрій Луценко заявив про готовність очолити Генеральну прокуратуру, якщо буде така необхідність. Точне формулювання його відповідь звучала як "я не хочу, але готовий". Варто зазначити, що чинне законодавство України не дозволяє йому зайняти відповідний пост, так як у нардепа немає юридичної освіти. Тому для того, щоб Луценко став генпрокурором законодавство доведеться змінити, чим зараз і займаються в БПП за словами Сергія Березенко. Нагадаємо, що раніше він заявляв, що президент не пропонував йому зайняти крісло глави Генпрокуратури. А сам Порошенко розповів про те, що визначаться з новим генпрокурором можна буде після затвердження нового прем'єра і Кабміну.

Новини України за 11 квітня: Гройсман залишився кандидатом у прем'єри, а Касько оголосили підозра

Фото: Луценко заявив про готовність очолити Генпрокуратуру

Савченко відмовилася від госпіталізації

Надія Савченко, яка вже 6 день продовжує сухе голодування, відмовилася від госпіталізації, погодилася тільки на внутрішньовенне введення глюкози та натрію хлориду. Її адвокат Микола Полозов розповів про те, що за словами лікарів її кров перетворилася в смолу. Це з великою ймовірністю може стати причиною тромбозу і раптової смерті. Крім того, адвокат української льотчиці заявив, що російські лікарі приховую інформацію про її стан здоров'я. Результати обстежень і аналізів не видають ні родичів, ні адвокатів, ні консулів. А другий її захисник Марк Фейгін повідомив про те, що Савченко будуть переконувати погодитися на госпіталізацію в п'ятницю, 15 квітня, і додав, що швидше за все вона не відмовиться.

Новини України за 11 квітня: Гройсман залишився кандидатом у прем'єри, а Касько оголосили підозра

Фото: Савченко відмовилася від госпіталізації

Теракт на Ставропіллі

Вчора біля будівлі ОВС Новоселицького району в Ставропольському краї смертники здійснили теракт. Повідомлялося, що троє підозрілих громадян неслов'янської зовнішності прямували до райвідділу поліції. Попередження зупиниться вони проігнорували, і правоохоронці відкрили по них вогонь. Після цього один з терористів привів у дії "пояс смертника". Всього прогриміли п'ять вибухів, особи вчинили злочин встановлені.

Новини України за 11 квітня: Гройсман залишився кандидатом у прем'єри, а Касько оголосили підозра

Фото: у Росії троє смертників підірвали себе біля відділу поліції

Читайте також: авторські матеріали про те, чи отримає Україна у вівторок нового прем'єра, а також про те, що гаджети тягнуть українців в іншу реальність.