ua en ru

Новини АТО - підсумки 26 вересня: обстріли бойовиками позицій сил АТО тривають

Обстріли бойовиками позицій сил антитерористичної операції (АТО) тривають.

Обстріли бойовиками позицій сил антитерористичної операції (АТО) тривають. Про це РБК-Україна повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Крім цього, у прес-центрі оперативного командування "Південь" Збройних сил України повідомили, що сьогодні з 10.30 по 10.55 бойовики з мінометів обстріляли один з підрозділів оперативного командування "південь" в районі міста Щастя. В результаті обстрілу 16 цивільних травмовано, 1 людина загинула. Другий обстріл стався з мінометів і автоматичних гранатометів по Луганській ТЕС в 11.27. Серед особового складу військ оперативного командування "Північ" втрат не було.

Спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що Збройні сили РФ продовжують активну радіо - і агентурну розвідку з глибини своєї території, яка знаходиться під їх контролем. Терористам відведена роль проведення контактної розвідки боєм для виявлення позицій сил АТО.

За даними ОБСЄ, в м. Соледар Донецької області сьогодні проходили переговори між українськими та російськими військовими офіцерами.

Сьогодні позачергової XII з'їзд суддів України визнав неможливою повноцінну роботу судів в окремих зонах проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Також сьогодні в 8:00 розпочала свою діяльність робоча група центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню в складі Україна-ОБСЄ-Росія.

Слідкуйте за нашою стрічкою новин АТО і будьте в курсі всіх подій.

Нагадаємо, з квітня 2014 р. українські влади проводять антитерористичну операцію на Донбасі проти проросійських сепаратистів і бойовиків. З 5 вересня 2014 р. там оголошено перемир'я.