ua en ru

Новини за 15-17 липня: теракт в Ніцці, спроба перевороту в Туреччині і довибори в Раду

Новини за 15-17 липня: теракт в Ніцці, спроба перевороту в Туреччині і довибори в Раду Фото: в Туреччині військові здійснили невдалу спробу перевороту

Найголовніше за п'ятницю і вихідні

Новини України та світу за 15-17 липня: в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії стався теракт, в Туреччині військові здійснили невдалу спробу державного перевороту, в семи округах пройшли довибори у Верховну Раду, Андрій Шевченко офіційно став новим головним тренером збірної України з футболу, Андрій Парубій закрив четверту сесію Верховної Ради, а парламент США затвердив нового посла в Україні

Теракт в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії

Теракт в Ніцці стався ввечері 14 липня 2016 року. В цей день у Франції щорічно відзначають національне свято-День взяття Бастилії. Ввечері на Англійській набережній в Ніцці зібралося багато людей, вони дивилися святковий салют. Після його закінчення люди почали розходиться, і в цей час вантажівка в'їхала у натовп людей. Як повідомляють очевидці, вантажівка спеціально, щоб зачепити якомога більше людей, рухався зигзагами, і всього проїхав близько двох кілометрів. Терорист був застрелений поліцією. В результаті події загинули 84 людини, в тому числі один українець, і ще близько 100 постраждали, у тому числі двоє громадян України. За непідтвердженими даними французьких ЗМІ, терористичне угрупування "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напад.

Новини за 15-17 липня: теракт в Ніцці, спроба перевороту в Туреччині і довибори в Раду

Фото: серед загиблих 10 дітей

Спроба перевороту в Туреччині

В ніч на 16 липня турецькі військові здійснили спробу військового перевороту в країні. Зокрема, вони перекрили всі мости через Босфор, ввели танки в Стамбул, захопили кілька вертольотів, зайняли студії телеканалів TRT і CNN Turk і оголосили про захоплення влади. У той же час, люди, на заклик президента Ердогана вийшли на вулиці і виступили проти. Проте вже вранці стало ясно, що спроба захопи влади провалилася. В ході цих подій загинуло 190 громадян і 104 бунтівника, ще більше 1,4 тисячі осіб отримали поранення. За участь у спробі перевороту затримано майже шість тисяч осіб, а також 426 суддів і прокурорів. Крім того, Ердоган заявив, що організаторами події є прихильники Фетхуллаха Гюлена, турецького письменника, колишнього імама і проповідника, ісламського громадського діяча, проживає в добровільному вигнанні в Сэйлорсбурге, штат Пенсільванія, США.

Новини за 15-17 липня: теракт в Ніцці, спроба перевороту в Туреччині і довибори в Раду

Фото: спроба перевороту в Туреччині провалилася

Довибори в Раду

Вчора, 17 липня, пройшли довибори у Верховну Раду в семи мажоритарних округах: округ №23 (Волинська область, Маневицький район), округ №27 (р. Дніпро), округ №85 (р. Калуш, Івано-Франківська область), округ №114 (смт Станиця Луганська, Луганська область), округ №151 (р. Лохвиця, Полтавська область), округ №183 (р. Херсон), округ №206 (р. Чернігів). Звичайно ж, виборчий процес супроводжувався повідомленнями про порушення. Зазначимо, що найвища явка спостерігалася у Волинській області, а найнижча - в Херсонській.

Новини за 15-17 липня: теракт в Ніцці, спроба перевороту в Туреччині і довибори в Раду

Фото: вчора відбулися довибори в Раду по семи округах

Шевченко став головним тренером збірної України

У п'ятницю Федерація футболу України одноголосно прийняла рішення про призначення Андрія Шевченка новим головним тренером збірної України з футболу. Також передбачається, що в тренерський штаб Шевченка увійдуть МауроТассотти, АндреаМалдера, Педро Харо і Рауль Рианчо, а Євген Красніков стане спортивним директором національних збірних України.

Новини за 15-17 липня: теракт в Ніцці, спроба перевороту в Туреччині і довибори в Раду

Фото: ФФУ обрала нового тренера для збірної

Парубій закрив четверту сесію Ради

Андрій Парубій закрив четверту сесію Верховної Ради України. Разом з тим, спікер розповів, що наступного тижня нардепи займуться роботу в комітетах. Також він повідомив про те, що чергова п'ята сесія восьмого скликання розпочне свою роботу у вівторок, 6 вересня 2016 року. Також в ході свого виступу Парубийрешил перерахувати досягнення парламенту, серед яких він выделилсоздание Антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, рішення про арешт депутата Онищенко, а також перейменування більше тисячі населених пунктів в Україні.

Новини за 15-17 липня: теракт в Ніцці, спроба перевороту в Туреччині і довибори в Раду

Фото: п'ята сесія 8 скликання Ради розпочне роботу 6 вересня

Парламент США затвердив нового посла в Україні

Дипломат Марі Йованович затверджена сенатом США на посаду посла в Україні. У той же час повідомляється, що її попередник Джеффрі Пайеттназначен послом США в Німеччині. Журналіст NewYorkTimes Девід Гершенгорн, який повідомив про цю новину у своєму Twitter привітав Пайетта і зазначив, що"Україна була недостатньо складним призначенням" для нього.

Новини за 15-17 липня: теракт в Ніцці, спроба перевороту в Туреччині і довибори в Раду

Фото: Марі Йованович буде послом США в Україні

Читайте також: авторські матеріали про те, можуть депутатів влітку повернути в Раду, а також про те, АМКУ запідозрив мобільних операторів в обмані.