ua en ru

Нового главу Нацбанку повинні призначити на початку лютого

Нового главу Нацбанку повинні призначити на початку лютого Фото: НБУ (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

Рада може призначити Смолія главою НБУ

Верховна Рада може призначити голову Національного банку України (НБУ) на початку лютого 2018 року. Про це РБК-Україна повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді, народний депутат Вадим Денисенко.

"На сьогоднішній день найбільш консенсусна кандидатура - це виконуючий обов'язки Яків Смолій. Насправді нам просто вкрай необхідно позбавити приставки "в. о." цю людину, тому що він досить зв'язаний по руках цією приставкою. Я сподіваюся, що на початок лютого це буде", - заявив Денисенко.

За словами нардепа, призначення нового голови НБУ має відбутися на початку наступної сесії, адже виконуючий обов'язки не може підписувати новий меморандум з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України може призначити нового голову Національного банку України, якщо президент зареєструє відповідне подання у вівторок, 19 грудня, або в середу, 20 грудня.

Відзначимо, ще в середині листопада серед основних претендентів на пост глави Нацбанку розглядалися дві кандидатури - Яків Смолій та голова правління "Райффайзен банк Аваль" Володимир Лавренчук.