ua en ru

Новинського, Вілкула и Королевську звинувачують у злочинах часів Януковича

Новинського, Вілкула и Королевську звинувачують у злочинах часів Януковича Фото: Юрій Луценко

Луценко заявляє, що у слідства поки недостатньо доказів

Депутат Верховної Ради України (ВРУ), голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко розповів, у чому звинувачують народних депутатів від "Опозиційного блоку" Наталію Королевську, Олександра Вілкула і Вадима Новинського. Про це він повідомив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наскільки я розумію, їх звинувачують в діях в той момент, коли вони були владною партією або при владних посадах",- сказав Луценко.

Разом з тим, за словами депутата, поки у слідства недостатньо доказової бази, щоб арештувати відповідних нардепів за прикладом арешту представника "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука.

"Для того, щоб їм пред'явити звинувачення, немає такої доказової бази, відеоряду, який був у випадку Мосійчука. Тому їх треба викликати на допит і взяти з них пояснення. Після того об'явити їм підозру або обвинувачення. Тільки після цього йти у Верховну Раду, тому що вони вчиняли злочини в минулому часі, на скільки я підозрюю",- додав він.

Нагадаємо, Головне слідче управління МВС заявляє, що депутат Верховної Ради України (ВРУ) від фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський дав згоду на свою участь у слідчих діях, що стосуються конфлікту бенефіціарів торгівельної мережі "Амстор".