ua en ru

Новітні технології зроблять житло доступнішим, - В.Яцуба

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба заявив, що використання новітніх технологій у будівництві не лише зменшить ціну квадратного метра житла, а й прискорить реалізацію будівельних проектів. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.

На його думку, одним з основних аспектів запровадження інноваційних технологій у будівництві є роз'яснення громадянам нових можливостей та переваг, що виникають із застосуванням нових методів та матеріалів.

"Багато хто критикує ці технології, але важко заперечувати об'єктивні факти - будівництво житла з їх використанням дозволяє суттєво зменшити ціну квадратного метра, в окремому випадку - втричі, знизити енергозатратність будівництва та значною мірою скоротити час реалізації проекту. Приміром, будинок площею 60 кв.м може бути зведений за півтора місяці", - зазначив міністр.

Відповідаючи на запитання про основні здобутки в розгортанні програми будівництва доступного житла, очільник відомства повідомив, що перші 100 млн грн вже виділені та знаходяться на рахунках міністерства. В.Яцуба запевнив, що ці кошти будуть використані публічно, з обґрунтуванням їх виділення для кожного регіону.

Також міністр відзначив, що останнім часом здійснено значне напрацювання законодавчої бази, адже з моменту започаткування роботи в цьому напрямі було прийнято два закони України, дев'ять постанов Кабінету міністрів України, майже 20 наказів міністра Мінрегіонбуду, а також внесено поправки в п'ять законів України.

Окремо міністр запевнив, що зробить все від нього залежне для надання можливості побудувати своє житло громадянам, які мають обмежений бюджет, але готові побудувати його самотужки. Саме для цього міністерством докладено суттєвих зусиль для вдосконалення дозвільної системи у будівництві. "Ми залишимо суворі процедури лише там, де вони стосуються безпеки людей!" - підкреслив В.Яцуба.