ua en ru

Віце-прем'єр Австралії може піти у відставку через подвійне громадянство

Віце-прем'єр Австралії може піти у відставку через подвійне громадянство Фото: віце-прем'єр Австралії Барнабі Джойс (wikimedia.org)

Нова Зеландія підтвердила подвійне громадянство віце-прем'єра Австралії

Уряд Нової Зеландії підтвердив, що віце-прем'єр-міністр Австралії Барнабі Джойс має подвійне громадянство, що заборонено згідно з австралійськими законами, передає BBC.

Повідомляється, що офіс міністра внутрішніх справ Нової Зеландії, підтвердив, що за законами цієї країни особа, яка народилася в родині громадянина Нової Зеландії, автоматично отримує громадянство.

Відзначимо, в Австралії особам з подвійним громадянством заборонено балотуватися на державні посади. Барнабі раніше стверджував, що може мати громадянство Нової Зеландії, оскільки народився в цій країні. У той же час він заявляв про намір звернутися до суду з цього приводу.

Як підкреслює BBC, у разі відставки Джойса уряд прем'єр-міністра Малкольма Тернбулла ризикує втратити певний вплив на владу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Австралії міністр звільнився після слів матері про італійське громадянство. Зокрема, міністр природних ресурсів та у справах Північної Австралії Метт Канаван подав у відставку через те, що дізнався про можливу наявність у нього італійського громадянства.