ua en ru

Нова зустріч "нормандської четвірки" може відбутися перед самітом НАТО

Нова зустріч "нормандської четвірки" може відбутися перед самітом НАТО Фото: перед самітом НАТО може пройти зустріч "нормандської четвірки"

Глави держав обговорять наступні кроки для успішної реалізації мінських угод

Перед самітом НАТО у Варшаві на початку липня може відбутися нова зустріч "нормандської четвірки". Про це повідомили в німецькому уряді, передає газета Stuttgarter Zeitung.

Як пояснює видання, мова про чотиристоронньої зустрічі, в якій повинні взяти участь канцлер ФРН Ангела Меркель, президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, а також президент Франції Франсуа Олланд.

"Ми прагнемо забезпечити своєчасне нове проведення Мінського саміту", - сказали газеті в урядових колах.

За словами джерела в уряді, минулого тижня в Мінську відбулася попередня зустріч радників лідерів країн-учасниць "нормандської четвірки". Він також зазначив, що зустрічі спрямовані на конкретизацію наступних кроків для успішної реалізації мінських угод".

За повідомленням Die Welt, в німецькому МЗС підтвердили проведення минулого тижня наради за участю представників Німеччини, Росії, Франції та України.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель найближчим часом має намір зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення відновлення мирного врегулювання на сході України.