ua en ru

Нова влада намагається заборонити ГР "Український вибір", - Медведчук

Закарпатська облрада звернулася до Верховної Ради з вимогою заборонити діяльність Громадського руху "Український вибір". Про це повідомив лідер руху Віктор Медведчук.

"Опозиція, яка кричала про цензуру і диктат, діє ще жорсткіше, ще радикальніше, ніж її попередники. Вчорашня влада активно заважала Руху, зриваючи заходи, залякуючи наших активістів і тих, хто був готовий нас слухати, забороняючи висвітлювати діяльність "Українського вибору" центральним телеканалам. Нова ж влада не гребує взагалі ніякими методами", - заявив політик.

Медведчук зазначив, що "Український вибір" має досвід боротьби з владою, оскільки займається цим з моменту створення руху.

"Український вибір" на протязі двох років відстоював повернення до Конституції 2004 року, і саме цей документ, коли його нарешті повернули, став Основним Законом України. Ми доб'ємося ухвалення закону "Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою", - повідомив політик.

Він додав, що завдяки цьому закону громадяни зможуть достроково припиняти повноваження і тим самим відправляти у відставку Кабінет Міністрів і Верховну Раду, а також корумпованих чиновників.

"Наші ідеї відображають волю і прагнення народу. Мільйони громадян у різних куточках країни (у тому числі і на Закарпатті) підтримують ідею народовладдя. Ми вимагаємо забезпечити народу право контролювати владу. Саме тому сьогодні намагаються заборонити "Український вибір". Але це нікому не вдасться. Народ зупинити не можна", - резюмував Медведчук.