ua en ru

Нова влада перешкоджає народному волевиявленню, - ОД "Український вибір"

Майдан-2014 не приніс очікуваних змін. Люди в усіх регіонах України вимагали перезавантаження системи державного управління, але в результаті отримали чергову зміну персоналій на політичному олімпі. Про це йдеться в заяві прес-служби Громадського руху "Український вибір".

Нова влада діє ще цинічніше, ніж стара. Політики, які ще вчора говорили про надання самостійності регіонам, сьогодні виступають за жорстку централізацію влади, - йдеться в заяві. - В Україні немає закону про місцеві референдуми. Можновладці всіма силами намагаються перешкоджати народному волевиявленню. Закон "Про всеукраїнський референдум", прийнятий у 2012 році, не передбачає проведення місцевих референдумів, хоча в статті 38 Конституції України чітко визначено: "Громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах".

ГР "Український вибір" в своїй заяві виступив із заявою забезпечити право народу законним шляхом приймати рішення з ключових питань.

"Український вибір" також розробив Закон "Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою". На місцевих референдумах у громадян буде можливість розглядати питання життєдіяльності і життєзабезпечення територіальних громад.

"Ідеї "Українського вибору" підтримують мільйони українців у всіх регіонах країни і вимагають від нинішньої влади терміново прийняти ефективний, дієвий і, головне, демократичний закон про всеукраїнський та місцеві референдуми. Тільки так ми зможемо зберегти територіальну цілісність, економічний та державний суверенітет, згладити суперечності між регіонами і уникнути протистоянь і конфліктів у країні", - йдеться в заяві руху.