ua en ru

Нова технологія Google буде доступна лише власникам татуювань

Якщо вам здається, що Bluetooth-гарнітура робить вас схожим на кіборга, не переймайтеся. Незабаром, щоб отримати сигнал зі свого смартфона, буде потрібно зробити татуювання на шиї.

Якщо вам здається, що Bluetooth-гарнітура робить вас схожим на кіборга, не переймайтеся. Незабаром, щоб отримати сигнал зі свого смартфона, буде потрібно зробити татуювання на шиї.

Google Motorola днями зібралася запатентувати спеціальну систему з'єднання зі смартфоном, до якої входить електронне татуювання, що наноситься на шию.

Відповідно до патенту, татуювання буде діяти за принципом сигналу Bluetooth, і його власник зможе вільно тримати зв'язок зі смартфоном, планшетником або ігровою приставкою.

Нова технологія Google буде доступна лише власникам татуювань

Якимось загадковим чином до електронної наколки під'єднають мікрофон і джерело живлення. Відтак татуйований любитель техніки зможе керувати своїми численними гаджетами за допомогою голосових команд.

До речі, це не перша подібна розробка в даній галузі. Минулого року Nokia запатентувала "вібруюче татуювання", яке подає відповідний сигнал при вхідному дзвінку. А художник Ентоні Антонелліс імплантував до своєї руки чіп з радіочастотної ідентифікацією. Коли Антонеліс прикладає до чіпу смартфон, то на екрані з'являється один з його малюнків. Таким чином, чіп служить сховищем для творів цифрового мистецтва.

Якщо Motorola вдасться отримати патент на свою диво-"татуху", це, безумовно, буде черговим проривом у сфері технологій. З іншого боку, все це якось підозріло починає нагадувати фільми-антиутопії, адже ніхто поки не знає, для чого ще буде застосовуватися ця цифрова наколка.

Нова технологія Google буде доступна лише власникам татуювань

Нагадаємо, 1 листопада компанія Google представила мобільну операційну систему Android 4.4. Вона отримала кодову назву KitKat на честь шоколадного батончика, що випускається Nestle.

Раніше стало відомо, що смарт-годинник Google знаходяться на фінальній стадії розробки, і компанія вже веде переговори з азіатськими підрядниками, які мають запустити масове виробництво таких гаджетів.

Зазначимо, що Google розробила для свого інтернет-браузера Chrome додаток uProxy, за допомогою якого користувачі зможуть отримувати доступ до сайтів, закритих з тих або інших причин у їхній країні.

Напередодні повідомлялося, що китайські виробники смартфонів оголосили війну Google.

Google - американська інтернет-корпорація, лідер серед пошукових систем. Заснована в 1998 р. Ларрі Пейджем і Сергієм Бріном, у 2004 р. провела IPO на суму 1,9 млрд дол. На даний час Google займає більше80 % світового ринку пошукових запитів, основним доходом компанії є онлайнова реклама, прив'язана до результатів пошуку на сторінках Google. Крім інтернет-пошукговика, Google володіє найпопулярнішим у світі відеохостингом YouTube, управляє поштовим сервісом Gmail, соціальною мережею Google+, розробила операційну систему Android для мобільних пристроїв.

Напередодні в жовтні вартість паперів Google перевищила позначку в 1 тис. дол. за акцію на тлі корпоративної звітності, що свідчить про зростання виручки компанії за III квартал на 23%.