ua en ru

Рибак: Нова сесія ВР розпочнеться з організаційних питань роботи парламенту

Нова сесія Верховної Ради України (ВР) почнеться з розгляду соціальних ініціатив Президента України та організаційних питань роботи парламенту, рішення яких дозволило б опозиції блокувати його ефективну діяльність.

Нова сесія Верховної Ради України (ВР) почнеться з розгляду соціальних ініціатив Президента України та організаційних питань роботи парламенту, рішення яких дозволило б опозиції блокувати його ефективну діяльність. Про це заявив спікер ВР Володимир Рибак в ефірі телеканалу "Рада", передає кореспондент РБК-Україна.

"Першими питаннями будуть розглянуті питання щоб забезпечити роботу Верховної Ради... я не дам можливості (повторити) те, що відбулося 3 сесії (VII скликання) ВР, коли я запропонував порядок денний сесії, а опозиція заблокувала ухвалення цього порядку, а потім, коли щотижня я вносив порядок денний вже тижневу, вони це все блокували. Цього вже не буде. Я не буду йти далі, поки не буде виконано те, що записано в регламенті. Тому, всі організаційні питання будуть розглянуті першими", - сказав Рибак.

"Питання соціально-економічного розвитку,... соціальної підтримки,... соціальні ініціативи Президента будуть винесені на розгляд в першочерговому порядку, тому що ми повинні все зробити, щоб цей бюджет заробив, щоб можливості нашого бюджету дозволили потроху підняти і зарплату в бюджетній сфері, підняти мінімальну зарполату, що є в бюджеті, підняти прожитковий мінімум", - зазначив спікер.

Крім того він повідомив, що на даний момент у парламенті є близько 2 тис. законопроектів, поданих Президентом, Кабінетом міністрів, так і народними депутатами і вже зараз йде формування порядку денного на наступну сесію. На попередній сесії, за словами Рибака, вдалося розглянути близько 650 законопроектів на 33 засіданнях парламенту.