ua en ru

Новак заявив про зниження РФ нафтовидобутку на 200 тисяч бар./добу

Новак заявив про зниження РФ нафтовидобутку на 200 тисяч бар./добу Фото: Олександр Новак

Планується скорочення на 300 тисяч бар./добу

Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що Росія скоротила видобуток нафти на 200 тис. бар./добу в рамках домовленості з Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК). Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу CNBC.

"Скорочення видобутку нафти в січні-лютому йшло випереджаючими темпами. На цей момент ми досягли скорочення видобутку на 200 тис. бар./добу. Ми очікуємо вийти на показник, встановлений угодою (300 тис. бар./добу, - ред.) до кінця квітня ", - уточнив російський міністр.

Разом з тим в кінці минулого тижня, кажучи про скорочення нафтовидобутку, він називав цифру 185 тис. бар./добу. Новак також відзначав, що загальний рівень виконання угоди про скорочення видобутку нафти досяг 94% за підсумками лютого.

Нагадаємо, в кінці січня голова Міненерго РФ заявив, що практично всі країни дотримуються плану зі скорочення видобутку нафти.

Як повідомлялося, члени ОПЕК у листопаді 2016 року домовилися скоротити на початку 2017 року обсяг сукупної добової нафтовидобутку на 1,2 млн барелів. Також 11 країн, що не входять в ОПЕК, в числі яких і Росія, взяли зобов'язання з січня 2017 року зменшити обсяги видобутку нафти на 558 тис. бар./добу.