ua en ru

Країни ОПЕК дотримуються плану зі скорочення видобутку нафти, - РФ

Країни ОПЕК дотримуються плану зі скорочення видобутку нафти, - РФ Фото: видобуток нафти

Більшість країн виконують свої зобов'язання, відповідно до угоди

Практично всі країни дотримуються плану зі скорочення видобутку нафти. Про це заявив глава Міненерго Росії Олександр Новак, передає ТАСС.

"Ми відзначаємо із задоволенням, що більшість країн виконують свої зобов'язання, відповідно до угоди", - сказав Новак, який бере участь у плановому засіданні комітету з контролю за видобутком нафти країнами ОПЕК і поза ОПЕК.

Він додав, що цифри зможе озвучити "після засідання", проте по всіх країнах "зараз" видно "динаміку", яка "відповідає попереднім планам".

За словами Новака, зобов'язання щодо скорочення видобутку нафти виконують і російські компанії. Зокрема до кінця січня Росія буде йти темпами скорочення видобутку в 100 тис. барелів на добу.

Як відомо, члени ОПЕК у листопаді 2016 року домовилися скоротити на початку 2017 року обсяг сукупного добового нафтовидобутку на 1,2 млн барелів. Також 11 країн, що не входять в ОПЕК, у числі яких і Росія, взяли зобов'язання з січня 2017 року зменшити обсяги видобутку нафти на 558 тис. бар./добу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські нафтові компанії почали скорочувати видобуток нафти, відповідно до укладеної раніше угоди.