ua en ru

Норвегія розмістить на своїй військовій базі морських піхотинців США

Норвегія розмістить на своїй військовій базі морських піхотинців США Фото: морські піхотинці США тимчасово розмістяться у Норвегії

Міністр оборони Норвегії назвала США найважливішим союзником її країни

Норвегія дала дозвіл на тимчасове розміщення американських морських піхотинців на території країни. Про це 24 жовтня повідомило норвезьке Міноборони, передає "Радіо Свобода".

З січня 2017 року 330 морських піхотинців США перебуватимуть на військовій базі Vaernes у центральній частині країни "упродовж обмеженого періоду".

В оборонному відомстві Норвегії зазначили, що вперше після Другої світової війни іноземні війська будуть розміщені на території країни.

Міністр оборони Норвегії Іне Еріксен Сорейде заявила, що США є найважливішим союзником Норвегії, і що обидві країни прагнуть до розвитку двосторонніх відносин.

"Захист Норвегії залежить від союзників і має вирішальне значення для безпеки, а також наші союзники отримують знання, необхідні для роботи у Норвегії, разом з норвезькими силами", - заявила вона.

Видання зазначає, що Норвегія має спільний кордон з Росією в Арктиці.

Нагадаємо, Норвегія, Албанія, Чорногорія та Ліхтенштейн продовжили санкції проти Росії до 15 березня 2017 року у зв'язку з агресією в Україні.