ua en ru

Норвегія знайшла докази глушіння Росією сигналів GPS під час навчань НАТО

Норвегія знайшла докази глушіння Росією сигналів GPS під час навчань НАТО Ілюстративне фото (pixabay.com)

Від РФ вимагають надати пояснення

Норвегія заявила, що має електронні докази втручання Росії у роботу системи глобального позиціонування (GPS) протягом навчань НАТО восени 2018 року і вимагає пояснень від Росії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

Повідомляється, що міністр оборони Норвегії Франк Бекке-Йенсен сказав, що в листопаді Фінляндія і Норвегія заявляли, що Росія, можливо, навмисно спотворювала сигнали GPS спільних військових навчань Західних країн, які також містили вправи з управління цивільними перельотами в Арктиці. Росія на той час відкинула ці звинувачення.

"Росія сказала нам надати докази. Ми надали їм докази", - заявив міністр оборони Норвегії, і вказав, що серед заходів втручання було глушіння сигналів.

В РФ, в свою чергу, заявили, що надішлють відповідь Норвегії, коли з доказами ознайомляться російські експерти.

РБК-Україна писало, що у Грузії сьогодні, 18 березня, починаються командно-штабні навчання NATO-Georgia Exercise 2019 з участю військовослужбовців 24 країн НАТО і партнерів альянсу.

Раніше влада Латвії заявила, що три російських військових літаки у вівторок, 12 березня, були помічені поблизу кордону Латвії.